Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Jan.2015, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bosić: Stručna javnost da pomogne u vezi sa Sutorinom

Zamenik predsedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić danas je u Sarajevu pozvao stručnu javnost da pomogne u rasvetljavanju stvarnog stanja u vezi sa teritorijalnom pripadnošću Sutorine, kako bi parlament BiH mogao odlučiti da li će biti ratifikovana dogovorena granica sa Crnom Gorom koja Sutorinu izuzima iz sastava BiH.

Podsećajući da je i do sada bilo inicijativa da se otvori ovo pitanje, pre svega iz Trebinja, odnosno iz Republike Srpske, Bosić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << je ocenio da ona treba da kaže svoj glas o svemu tome.

On je izrazio nadu da dalje razmatranje pitanja Sutorine neće dovesti do novog produbljivanja krize i nerazumijevanja u odnosima sa Crnom Gorom.

"Iznenađen sam načinom na koji je Crna Gora reagovala samo na pomen razmatranja pitanja Sutorine", istakao je Bosić i ocenio da je zaustavljanje slanja ambasadora Crne Gore u BiH suviše oštra, kao da bi i povlačenje ambasadora BiH iz Crne Gore bilo loš potez.

Savet ministara BiH utvrdio je početkom novembra prošle godine Predlog ugovora o granici između BiH i Crne Gore kojim Sutorina pripada Crnoj Gori.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Bosić: Stručna javnost da pomogne u vezi sa Sutorinom

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Jan.2015

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić danas je u Sarajevu pozvao stručnu javnost da pomogne u rasvjetljavanju stvarnog stanja u vezi sa teritorijalnom pripadnošću Sutorine, kako bi parlament BiH mogao odlučiti da li će biti ratifikovana...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.