Zločin u Maloj vagi

Izvor: Politika, 27.Avg.2011, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zločin u Maloj vagi

Pod još nerazjašnjenim okolnostima preksinoć u Kragujevcu ubijen Marko Radović, brat odbojkaškog reprezentativca Nemanje Radovića

Kragujevac – Dvadesetšegodišnji Marko Radović iz Topole, stariji brat odbojkaša „Radničkog“ iz Kragujevca i povremenog reprezentativca SrbijeNemanje Radovića, ubijen je kasno preksinoć u iznajmljenom stanu u Ulici kneza Miloša, u naselju Mala vaga.

Na njegovom telu uočeni su tragovi oštrog predmeta, najverovatnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << noža, kojim je pokojni Radović nekoliko puta posečen po vratu, saopštila je Policijska uprava Kragujevac. Budući da u stanu nisu pronađeni tragovi provale i borbe s napadačem, istražni sudija je naložio da sa izvrši obdukcija. Uviđaj je izvršen u prisustvu zamenika javnog tužioca i pripadnika policije.

Telo pokojnog mladića pronašla je njegova devojka. Prema rečima očevidaca, ona je preksinoć oko 19 sati istrčala iz stana u kome je boravio Radović i počela da vrišti. Policija je zatekla otvorena vrata stana, a u kupatilu, gde je napadač ostavio iskasapljenog mladića, pronađen je kuhinjski nož, kojim je najverovatnije izvršeno ovo svirepo ubistvo.

– Video sam devojku kako istrčava iz zgrade. Odjednom je počela da zapomaže, a nedugo posle toga stigli su policija i lekari Hitne pomoći. Tada sam saznao šta se dogodilo. Nikad se iz stana nije čula nikakva buka i ti mladići su bili mirni i pristojni, nikom nisu smetali – rekao je jedan od komšija braće Radović.

Stan u kome je ubijen Marko Radović pripada sportskom klubu „Radnički“, za koji već pet godina igra njegov brat, dvadesetjednogodišnji Nemanja Radović. Budući da se ovaj kragujevački odbojkaš nalazi na pripremama reprezentacije, u stanu je privremeno boravio nastradali mladić. Policija intenzivno traga za počiniocem zločina, koji se tereti za teško ubistvo.

– Nemanja je s nama još od juniorskih dana, a trenutno je s reprezentativcima na pripremama. Za to vreme u stanu je boravio njegov brat. Marka ne poznajem dobro, ali Nemanja je posvećen sportu i klubu, reč je o jednom dobrom igraču i čoveku s kojim nikada nismo imali nikakvih problema – izjavio je predsednik OK „Radnički“ Miodrag Zagorac.

Ubijeni Radović je bio student Pravnog fakulteta u Kragujevcu, a do kraja studija ostala su mu još dva ispita. Po završetku studija, nameravao je da se oženi, pričaju njegovi zemljaci iz Topole. U opštini je, kako kažu, tražio posao za sebe i svoju buduću suprugu, koja je završila medicinski fakultet.

B. Kartalović

objavljeno: 28.08.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.