Izvor: Blic, 28.Jul.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zločin po filmskom scenariju

Zločin po filmskom scenariju

POŽAREVAC – Vlasnik menjačnica 'Tri oks' Toplica Stepić (49) iz sela Živice, ubijen je juče ujutro na putu koji od ovog sela vodi prema Požarevcu.

Policija i istražni organi još nisu saopštili kako se zločin dogodio, ali ono što smo čuli od Stepićeve supruge Verice, likvidacija je izvedena po scenariju kriminalističih filmova.

- Toplica je jutros krenuo na posao u uobičajeno vreme i ničim nije odavao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mu neko preti ili da je u opasnosti. Nešto posle šest sati, neko je pozvao telefonom i javio se moj sin. Ne znam šta su pričali, ali sam iz razgovora zaključila da se mom suprugu nešto ružno dogodilo. Sin je onda rekao da je Toplica imao saobraćajni udes i da mora da ide. Kasnije sam saznala šta se, u stvari, desilo. Na raskrsnici u polju, na izlazu iz sela, napadači su ga sustigli i inscenirali udes kao da su ga, tobože, udarili kolima od pozadi. Čula sam i da je moj suprug pozvao nekog od komšija da bude svedok saobraćajke. Šta se dalje događalo, ne znam. Kada je komšija došao, zatekao je mog supruga mrtvog u automobilu kojim su ubice, najverovatnije, izazvale saobraćajnu nezgodu. Ubice su pobegle Topličinim automobilom 'pežo 506' - ispričala nam je Verica Stepić.

Topličin kum Mikica Stojanović kaže da je ovo drugi put da na Toplicu nasrću lopovi.

-Pre desetak godina, gotovo na istom mestu, napadači su presreli Toplicu, vezali mu ruke, usta zapušili selotejpom i ubacili ga u gepek. Tada su mu odneli 90 hiljada maraka - kaže Stojanović.

Pretpostavlja se da je motiv zločina novac koji je Toplica poneo za rad u menjačnicama. Njegova supruga Verica nije mogla da kaže o kojoj se sumi tačno radi, ali zna da je Toplica uvek kod sebe imao devize i dinare.

Juče, do kasnih popodnevnih sati, bili su blokirani svi putevi koji vode prema selu Živica. Na raskrsnici puta prema selu stajao je parkiran slupani 'mercedes' kalifornijske registracije koji su razbojnici ostavili. Mesto ubistva obezbeđivalo je desetak policajaca, a većina meštana nije želela da govori o ovoj tragediji, rekli su nam samo da je Toplica bio dobar čovek, da se nikom se nije zamerao i da je pomagao seoski fudbalski klub.

V. Jević i S. Mirković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.