Zeta zakopavali u zemlju da ga spasu

Izvor: Blic, 12.Maj.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zeta zakopavali u zemlju da ga spasu

KLADOVO - Budimka Čovrtić (67) iz Podrške kod Kladova i njene ćerke Đurđijanka Krstić (43) i Slovenka Nikolić (47) i zet Vlastimir Nikolić (56), koji su povređeni prekjuče pri udaru groma u mobilni telefon, oporavljaju se u kladovskoj bolnici. Budimka Čovrtić i njene ćerke smeštene su na odeljenju intenzivne nege, dok je zet zadržan na lečenju na hirurgiji.

Njih četvoro, sa muževima Budimke Čovrtić i Đurđijanke Krstić, u subotu po podne okopavali su kukuruz. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kada su videli da se sprema oluja, sklonili su se ispod najbližeg drveta, prethodno odbacivši petnaestak metara sve motike. Čim je počelo da grmi, isključili su mobilne telefone. Međutim, grom je udario u mobilni telefon Slovenke Nikolić, sevnulo je i Budimka, Đurđijanka, Slovenka i Vlastimir su pali.

- Znam da je udario snažan grom i odigao me je sa zemlje. Osećao sam da gubim dah, da se gušim, dok mi je srce snažno udaralo da reč nisam mogao da progovorim. Žena me je prodrmala nekoliko puta, a čini mi se da sam tek posle 20 minuta došao k sebi - kaže za „Blic" Vlastimir Nikolić, koji je prilikom udara groma zadobio opekotine na vratu, a od pretrpljenog šoka oporavlja se na hirurškom odeljenju.

Vlastimira su posle udara groma tast i pašenog, u želji da ga povrate, po narodnom verovanju, zatrpavali zemljom. Zatim je sa suprugom, svastikom i taštom odvezen u bolnicu. Lekari su konstatovali da je najteže povređena Đurđijanka Krstić koja je imala opekotine po leđima, a po prijemu u bolnicu bila je u šoku. Ipak, posle ukazane lekarske pomoći i terapije, i ona se oporavlja na intenzivnoj nezi gde je, kao i majka i sestra, pod stalnim medicinskim nadzorom.

Ni Vlastimir, ni njegova supruga, svastika i tašta posle pada nisu znali čime su privukli grom. Tek kada se nevreme stišalo i kada su ugledali uništeni aparat, saznali su da je za udar groma kriv mobilni telefon.

- Pokušali smo da pozovemo Hitnu pomoć, a onda videli da je telefon moje supruge u delovima - ispričao je Vlastimir.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.