Izvor: CrnaHronika.rs, 03.Avg.2011, 08:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ženu silovao, pa je zadavio!

Svirepo - Milan Kalinić (26) pesnicom udario i onesvestio Milicu Turukalo (59), a onda nastavio da se iživljava nad njom dok su komšije, ne znajući šta se dešava, sedele ispred barake i pile kafu.Milica Turukalo ubijena u izbegličkom kampu u Novoj Pazovi.Milan Kalinić (26), uhapšen je zbog silovanja i ubistva Milice Turukalo (59) u izbegličkom kampu u Novoj Pazovi. On je  rođak zloglasnog egzekutora „zemunskog klana' Sretka Kalinića!
Inače, Milanov dalji rođak je i Dragan Paravinja, osuđen za silovanja, nedavno osumnjičen i za ubistvo Antonije Bilić (17) iz Drniša! Istražni sudija Višeg suda u Sremskoj Mitrovici juče je Milanu Kaliniću odredio pritvor do 30 dana.
Motiv pljačka
Svirepo ubistvo dogodilo se u subotu, 30. jula, u izbegličkom kampu u Novoj Pazovi, gde je Milica Turukalo živela nakon što je izbegla iz Hrvatske. Kalinić je prvo pesnicom udario Milicu, koja mu je takođe dalja rođaka i prijateljica njegove majke, onesvestio je, pa potom silovao i zadavio.
Kako Press saznaje od izvora u policiji bliskog istrazi, pretpostavlja se da je motiv surovog ubistva pljačka.
- Utvrđeno je da je Milica Turukalo pričala da će uskoro kupiti kuću jer će joj rođak iz Australije poslati novac. Verujemo da je ubica to znao i da je zato upao u njenu sobu i nasrnuo na nju. Na telu žrtve bile su vidljive povrede na vratu i grudima, a takođe se vidi i rana na bradi, jer ju je ubica verovatno udario pesnicom da bi je onesvestio. Žena je silovana i zadavljena, na vratu su bili vidljivi podlivi i otisci prstiju. Priveden je Milan Kalinić, koji je osumnjičen za ubistvo i njemu je istražni sudija odredio pritvor do 30 dana - rekli su nam u policiji.
U barakama preduzeća „Planum', u kome su poslednjih petnaestak godina smeštene izbeglice iz Hrvatske, u šoku su nam pričali šta se u subotu dogodilo. Prva komšinica Milice Turukalo kaže da je ona petnaest godina živela u kampu i da niko nikada nije imao nešto ružno da kaže za nju.
- Rođena sestra Ružica živi joj ovde u Novoj Pazovi, ali Milica nije htela da im smeta, pa je došla u kamp. Radila je i štedela da kupi kuću, verovatno je zato taj Kalinić i upao kod nje. Poslednji put Milicu sam videla u subotu oko 13 sati kad se vraćala s pijace. Ne znam da li ju je neko iz kampa posle toga video živu. Kada je mali Kalinić došao, to ne znam. I on je sa roditeljima ranije živeo u kampu, ali su napravili kuću i odselili se. On i Milica su neki dalji rod - potvrdila je komšinica.
Stanarka izbegličkog kampa objasnila nam je da je u subotu videla parkiran bicikl kojim je Kalinić došao, ali je tada mislila da je njime u posetu došlo neko dete.
- Komšije su me oko 15 sati zvale da izađem na kafu, tada su i nju pozvali, ali iz njene sobe se nije čuo odgovor. Kucali su joj i na prozor, ali nisu mogli da vide da li je unutra jer na prozoru ima zeleni komarnik.
Stanarka kampa kaže da je sve vreme dok su ona i komšije sedeli ispred barake Milan Kalinić bio u sobi nesrećne Milice Turukalo.
- Dok smo mi sedeli ispred i pili kafu, on je sve vreme bio unutra. Izašao je možda posle sat i po vremena. Počeo je da viče: „Zovite policiju i Hitnu pomoć! Žena je mrtva!' Pitala sam ga: „Šta si to uradio?', a on je samo ponavljao: „Ništa! Ništa!' Milica je ležala na podu pored kreveta, lice joj je bilo pokriveno nekom krpom i ćebetom. Kalinić je posle toga samo rekao: „Ja sam je pokrio' - rekla je komšinica.
Ubrzo nakon toga u izbeglički kamp su stigle i policija i Hitna pomoć, a lekari su utvrdili da je Milica Turukalo zadavljena.
Rod sa dvojicom monstruma
Kako saznajemo od meštana Nove Pazove, roditelji osumnjičenog Milana Kalinića su iz sela Bilišani kod Obrovca.
- Svi Kalinići iz Bilišana su rod, pa je tako Milanu rod i Sretko Kalinić, onaj „zemunac', koji je takođe rođen u tom selu. Rođak mu je i Dragan Paravinja, onaj što su ga uhapsili zbog nestanka devojke iz Drniša, jer je Milanova majka Nada iz te familije - rekao nam je jedan meštanin Nove Pazove.
Kako nam je objasnila Miličina sestra Ružica Mrđa, Milica i Nada Kalinić, majka osumnjičenog ubice, bile su dobre prijateljice i svi su dalji rođaci.
Šetao se pred policajcima
- Ne mogu da vam opišem kako se osećam. U subotu po podne možda oko 5 videla sam kada su iz baraka došli i rekli mojoj snaji da je Milica loše. Nisu hteli da čujem šta se desilo, ali sam čula i odmah sam otišla u kamp - kaže Ružica.
Kada je stigla pred baraku u kojoj joj je stanovala sestra, lekar je izašao i rekao da smrt nije prirodna.
- Tog malog ne poznajem dobro, znam mu majku. On je sve vreme bio tu i šetao se dok je policija radila svoj posao. Samo je ćutao i u ruci držao mobilni, ali kada su policajci čuli da je on izašao iz sobe, oduzeli su mu ga i malo posle ga odveli. Zašto je to uradio? Ne znam. Možda je mislio da ukrade pare, ali je ona novac držala u banci. Njegova majka je prekjuče zvala i izjavila saučešće, došla je i na sahranu. Šta će žena, samo je pričala: „Šta je to uradio?'
Milan Stojadinović
Ilustracija, Izvor: pressonline.rs

Nastavak na CrnaHronika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta CrnaHronika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta CrnaHronika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.