Žena Luke Bojovića puštena iz pritvora

Izvor: Večernje novosti, 01.Nov.2012, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žena Luke Bojovića puštena iz pritvora

ŠPANSKI istražni organi nisu odustali od krivičnog gonjenja Barbare, supruge, i Nikole, rođenog brata Luke Bojovića - saznaju „Novosti“. Oni su u ovom trenutku pušteni na slobodu, a o njihovoj eventualnoj odgovornosti znaće se narednih dana.MUP Srbije nije obavešten o izlasku iz pritvora ovo dvoje. Doduše, kako nam je objašnjeno, za to nije bilo ni potrebe, jer ih naša policija i pravosuđe ne potražuju. Oni su uhapšeni 11. oktobra sa još dvadesetak osumnjičenih za pranje para, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << neprijavljeni boravak i trgovinu narkoticima.- Postupak protiv Barbare i Nikole Bojovića je završen - tvrdi advokat Dragoslav Ognjanović, inače, branilac Luke Bojovića pred domaćim sudovima. - Oni su pušteni iz pritvora i nisu osumnjičeni ni za jedno krivično delo zbog kog su uhapšeni.Mediji u Španiji su, međutim, naveliko izveštavali o akciji tamošnje policije u kojoj se iza rešetaka našlo 30 osoba. Oni su dovedeni u vezu sa Lukom Bojovićem. Pretreseno je više desetina objekata, zaplenjeno je više od pola miliona evra, automobili... Interesantno je da se u ovoj kriminalnoj mreži obreo i advokat Fernando Havijer, koga su tamošnji mediji označili kao „advokata klana“. POSTUPCI PRED španskim pravosuđem vode se dva postupka protiv Luke Bojovića, Vladimira Milisavljevića i Siniše Petrića. Prvi, zbog optužbi oko oružja, pripadnost kriminalnoj grupi i falsifikata. Drugi se odnosi na ekstradiciju, a ona zavisi od završetka prvog krivičnog postupka.Navodno, advokat Havijer je preko svojih veza u policiji pokušavao da sazna detalje o istrazi koja se vodila protiv Luke Bojovića, Siniše Petrića, Vladimira Milisavljevića Vlade Budale, Vladimira Mijanovića i drugih još od 2010. godine.Isti izvori španskih medija tvrde i da je ovaj advokat bio zadužen da obezbedi radne dozvole kao paravan za devojke koje su dovođene iz Istočne Evrope zbog prostitucije. Advokat Havijer se dovodi u vezu i sa pranjem novca, falsifikovanjem različitih dozvola i drugih dokumenata, ali i za održavanje veze sa saradnicima u policiji.O kontaktima između ovog advokata, pojedinih policajaca i pripadnika Bojovićevog klana postoje i materijalni tragovi. Pored toga, utvrđeno je da su zahvaljujući Havijeru i njegovim falsifikatima mnogi pripadnici klana dobili boravišne dozvole.Srbija je u međuvremenu uputila zahtev španskim vlastima za izručenje Luke Bojovića i ostalih iz ekipe, koji su uhapšeni u februaru ove godine, a protiv kojih se i u Beogradu vode sudski postupci. Još nema odgovora iz Madrida.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Žena Luke Bojovića puštena iz pritvora

Izvor: Mondo, 01.Nov.2012

Španski istražni organi nisu odustali od krivičnog gonjenja Barbare, supruge, i Nikole, rođenog brata Luke Bojovića - saznaju „Novosti“...Oni su u ovom trenutku pušteni na slobodu, a o njihovoj eventualnoj odgovornosti znaće se narednih dana...MUP Srbije nije obavešten o izlasku iz pritvora...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.