Zdravstvenim ustanovama više od 250 miliona za ulaganja

Izvor: Radio 021, 27.Jul.2015, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zdravstvenim ustanovama više od 250 miliona za ulaganja

Četrnaest zdravstvenih ustanova dobilo je više od 250 miliona dinara po javnom konkursu Uprave za kapitalna ulaganja APV u oblasti zdravstvene zaštite.

Odlukom o dodeli sredstava, više od 26 miliona dinara dobila je Dečija bolnica za nabavku opreme za intenzivne terapije i sistem monitoringa i pozivanja medicinskog osoblja, a Institut za onkologiju Vojvodine je za nabavku sistema za video gastroskopiju i kolonoskopiju i prateću opremu dobio 8,5 miliona dinara.

Klinički >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << centar Vojvodine dobio je više od 31 milion dinara za aparate za anesteziju, pranje endoskopa, lampe, stolove i dodatnu opremu, a Opšta bolnica "Đorđe Jovanović" iz Zrenjanina dobila je više od 13 miliona za mobilni RTT sistem i ultrazvučni kolor-dopler aparat.

Opšta bolnica u Vršcu dobila je blizu 17 miliona dinara za rekonstrukciju instalacija grejanja, a Opšta bolnica u Pančevu dobila je blizu 46 miliona za nabavku medicinske opreme. Opštoj bolnici u Senti pripalo je 14,6 miliona dinara za nabavku plazma sterilizatora, kao i za tri autoklave.

Opšta bolnica u Sremskoj Mitrovici će od dodeljenih 13,4 miliona nabaviti medicinsku opremu, a Opšta bolnica u Subotici će iskoristiti 34,7 miliona dinara za adaptaciju dela operacionog bloka, nabavku plazma sterilizatora i sistema za arhiviranje medicinskih slika.

Specijalna bolnica za plućne bolesti "Dr Budisav Babić" u Beloj Crkvi dobija je 3,3 miliona za kolor-dopler aparat, a Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti "Dr Slavoljub Bakalović" u Vršcu će za 7,6 miliona nabaviti medicinsku opremu.

Specijalna bolnica "Sveti vračevi" iz Novog Knjaževca potrošiće oko sedam miliona na rekonstrukciju odeljenja psihijatrije, a bolnica za rehabilitaciju "Rusanda" u Melencima će nabaviti bolničku opremu u vrednosti od 4,2 miliona dinara.

Specijalna bolnica za rehabilitaciju "Termal" u Vrdniku potrošiće 27,5 miliona na izgradnju kotlarnice na biomasu. Odluku o dodeli sredstava možete da vidite i ovde.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za zdravstvenu zaštitu 255 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2015

Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine saopštila je danas da je dodelila oko 255 miliona dinara za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti zdravstvene zaštite...Sredstva su namenjena finansiranju projekata sanacije zdravstvenih ustanova i nabavci najsavremenije medicinske opreme, navodi se...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.