Izvor: Blic, 23.Jun.2009, 06:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog pretnji sudiji tri meseca zatvora

Čačak - Taksista Milorad Bojović (51) iz Čačka, koga je u decembru prošle godine hicima iz puške pokušao da ubije sugrađanin Milisav Nikolić (56) zvani Karisola, otišao je juče na odsluženje zatvorske kazne od 75 dana pošto je u Opštinskom sudu u Čačku osuđen zbog pretnji upućenih sudiji tog suda Nadi Zarić.



Ona je vodila dugogodišnji postupak u kom je Bojović od Nikolića tražio nadoknadu štete jer je pre 17 godina vozeći automobil usmrtio Miloradovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oca, Miletu (57).

Milisav Nikolić je zbog izazivanja opšte opasnosti u saobraćaju osuđen na 20 meseci zatvora, ali je porodica Milete Bojovića pokrenula proces za nadoknadu nematerijalne štete. Traženi iznos od 30.000 evra nisu uspeli da naplate 17 godina, s obzirom na to da postupak i dalje traje, ali je sud u međuvremenu naložio da Milorad Bojović plati 400.000 dinara za sudske troškove.

- Iako je utvrđeno da Nikolić ima stan u Čačku i kuću u Gornjoj Trepči, rečeno mi je da novac koji potražujemo nema odakle da se naplati. Moj otac je ubijen, mene su pokušali da ubiju, duguju mi veliki novac, a sada sam ja taj koji za sve moram da platim, i to ne samo novcem već i zatvorskom kaznom i to za nešto što nisam uradio - izjavio je Bojović nekoliko sati pre odlaska na odsluženje kazne. On tvrdi i da nikada nije pretio sudiji Nadi Zarić. Prema presudi, Bojović je sudiji poručio : „Zapamtiće ona mene, neka dođe da mi naplati ove pare, sešću u kola i zgaziću joj decu”. Zbog ovih reči osuđen je na 90 dana zatvora, od kojih je 15 već odslužio po rešenju Opštinskog suda za prekršaje.

- U presudi stoji da sam ove pretnje sudiji uputio 13. februara 2007, i to preko radnika obezbeđenja suda. Ja tog dana uopšte nisam bio u Čačku, već u zgradi RTS-a u Beogradu, gde sam preko novinara poznanika pokušao da svoj problem iznesem u javnost. O tome postoji i pisana izjava jedne novinarke, kao i dvojice ljudi koje sam kao klijente taksijem odvezao do Beograda, ali ta svedočenja, iako su dostavljena sudu, nisu uzeta u obzir - kaže Bojović. Osim pretnji da će automobilom zgaziti decu sudije, u presudi Bojoviću se navodi i da je prethodnog dana sreo njenog supruga u svojoj zgradi, mahao mu presudom i govorio mu da mu je supruga „luda” jer je presudila da plati 400.000 dinara. Pretnje je, kako se navodi u presudi, sudija Zarić shvatila veoma ozbiljno i pred Opštinskim sudom podnela tužbu protiv Bojovića. Odbranu okrivljenog sud nije prihvatio, jer je ona, po oceni suda, „nelogična i suprotna svim ostalim izvedenim dokazima”.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.