Završen spor Andreja Vučića protiv Asomakuma

Izvor: Studio B, 27.Okt.2015, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen spor Andreja Vučića protiv "Asomakuma"

Suđenje u sporu po tužbi Andreja Vučića kojom je tražio poništenje osnivačkog akta fantomske firme "Asomakum" danas je formalno krenulo ispočetka zbog promene sudije, ali je, nakon više od četiri sata rasprave i okončano.

Prvostepena presuda biće napisana u zakonskom roku od 30 dana i uručena strankama, najavio je sudija Dragan Dragović.

Brat premijera Srbije Aleksandra Vučića, Andrej, podneo je tužbu sudu 31. oktobra 2014. godine kojom traži utvrđivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << ništavosti akta o osnivanju firme "Asomakum", jer je nastao korišćenjem falsifikata, odnosno osnovala ga je osoba koja je koristila njegovu falsifikovanu ličnu kartu.

Grafološka veštačenja kriminalističke policije, kao i sudskog veštaka Radoslava Svičevića, koji je danas saslušan, potvdila su da je reč o falsifikovanim dokumentima, odnosno da su falsifikovani potpisi na ugovoru o osnivanju "Asomakuma", kao i u ličnoj karti uz pomoć koje je to učinjeno.

U završnoj reči punomoćnik Andreja Vučića advokat Zoran Jakovljević rekao je da je nesporno utvrđeno da njegov klijent nema veze sa pomenutom firmom koja je nastala na osnovu falsifikovanih dokumenata i zatražio od suda da poništi ugovor o osnivanju "Asomakuma".

Pravni zastupnik "Asomakuma" Branislav Čubrilo tražio je od suda da tužbu odbaci, tvrdeći da sud nije nadležan da procenjuje verodostojnost lične karte, kao i da tužba nije blagovremeno podneta.

Današnje ročište, koje je trajalo četiri i po sata, za razliku od prethodnih, koja su trajala ne više od pola sata, obeležilo je polemisanje privremenog zastupnika "Asomakuma" sa sudijom i veštakom Svičevićem.

Sudija Dragan Dragović je konstatovao da je tim predmetom zadužen (jer je prethodni sudija izuzet iz predmeta zbog odugovlačenja postupka odlukom predsednika suda) u fazi kada su svi dokazi već izvedeni, a svi pisani dokazi pročitani.

Kada je u pitanju šteta koja je proizašla iz osnivačkog akta fantomske firme, Vučićev punomoćnik je ukazao na prekršajni postupak koji se vodi zbog PDV-a, a koji i dalje stiže na ime njegovog klijenta.

"Prekršajni sud je zato tražio informaciju od Privrednog suda o ishodu ovog slučaja, jer sam ga obavestio da je u toku, kao i krivični postupak pred Višim tužilaštvom u Beogradu", precizirao je Jakovljević.

U policijskoj akciji 10. aprila uhapšeno je 11 osumnjičenih da su krađom identiteta osnovali sedam fantomskih firmi, među kojima je i firma "Asomakum", registrovana na falsifikovanu ličnu kartu Andreja Vučića, a istraga u tom slučaju je i dalje u toku.

Andrej Vučić, koji je na početku suđenja saslušan kao svedok u postupku, tada je naveo da su ceo taj slučaj montirale bivše vlasti da bi politički diskreditovale njegovog brata, aktuelnog premijera.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.