Završen postupak Šarićevoj grupi pred Apelacionim sudom, sledi presuda

Izvor: RTS, 10.Jun.2020, 13:26

Završen postupak Šarićevoj grupi pred Apelacionim sudom, sledi presuda

Pred Apelacionim sudom u Beogradu održano je drugostepeno suđenje četvorici pripadnika grupe Darka Šarića, koja se tereti za krijumčarenje ukupno 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.
Sud je istovremeno okončao suđenje, koje je prethodno bilo predviđeno da traje tri dana, a pravosnažna presuda celoj grupi Darka Šarića može da se očekuje u narednom periodu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Pošto je postupak već jednom bio vraćen na ponovno suđenje, jer je 2016. godine ukinuo prvostepenu presudu, Apelacioni sud sada treba da donese konačnu-pravosnažnu presudu o ovom slučaju.
Sud može da prvostpenu presudu potvrdi ili je preinači u pogledu odluke o kaznama (da ih smanji ili poveća) ili drugim detaljima.
Apelacioni sud je nakon razmatranja žalbi na prvostepenu presudu iz decembra 2018. godine, odlučio da otvori pretres i sam izvede dokaze koje smatra ključnim za presuđenje u odnosu na Miloša Cajića, Vladimira Račića, Marka Račića i Bobana Stojiljkovića.
Taj pretres se nije odnosio na Darka Šarića i ostale optužene, koji nisu ni došli u sud.
Osumnjičeni negiraju krivicuNa današnjem suđenju Boban Stojiljković i Miloš Cajić su ostali pri svojim odbranama da nisu učestvovali ni u kakvom švercu kokaina.
Stojiljković je prvostepeneom presudom Specijalnog suda u Beogradu oslobođen za šverc kokaina, ali je tužilac uložio žalbu tražeći da se on proglasi krivim i kazni.
Tužilaštvo je u žalbi tražilo i da se Šariću poveća kazna tako da se osudi po strožem zakonu, dok su optuženi i sam Šarić tvrdili da nema dokaza protiv njih.
Predsedavajuci petočlanog veća Milimir Lukić u zakonskom roku će doneti presudu, a ocekuje se da to bude za mesec dana. Veće može da potvrdi ili preinači prvostepenu presudu.
Specijalni sud u Beogradu je nakon ponovljenog suđenja, 10. decembra 2018. godine prvostepenom presudom osudio Darka Šarića na maksimalnu kaznu od 15 godina zatvora kao organizatora kriminalne grupe koja je krijumčarila kokain, a njegove saradnike i pripadnike grupe na kazne od godinu do 15 godina zatvora, dok je dvojicu oslobodio od optužbi za pomaganje izvršiocima posle učinjenog krivičnog dela.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

KRIJUMČARENJE 5,7 TONA KOKAINA Apelacioni sud zaključio suđenje Šarićevoj grupi, sledi presuda

Izvor: Blic, 10.Jun.2020

Pred Apelacionim sudom u Beogradu danas je održano drugostepeno suđenje četvorici pripadnika grupe Darka Šarića, koja se tereti za krijumcarenje ukupno 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.