Zatvorenik pobegao iz novosadskog zatvora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jun.2011, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvorenik pobegao iz novosadskog zatvora

NOVI SAD -

Đuro Ogrizović (24) iz Ravnog Sela kod Vrbasa prvi je zatvorenik koji je uspeo da pobegne iz Okružnog zatvora smeštenog u novosadskom predgrađu Klisa od kako je ta zatvorska ustanova izgrađena 1986. godine, javlja dopisnik Srne.

Ogrizović je pobegao iz zatvora u noći između 8. i 9. juna, a prvi nezvanični rezultati istrage ukazuju da je on na neki način uspeo izaći kroz prozor svoje ćelije i domoći se zatvorskog dvorišta. Iz dvorišta Okružnog zatvora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ogrizović se popeo na krov druge zatvorske zgrade, te pored osmatračnice pobegao u nepoznatom pravcu.

On je izdržavao trogodišnju zatvorsku kaznu zbog teških razbojništava, falsifikovanja isprava i ugrožavanja javnog saobraćaja.

Internu istragu o načinu na koji je Ogrizović uspeo da pobegne iz jedne od najbezbednijih zatvorskih ustanova u Srbiji vode zajednički dva odeljenja Uprave za izdržavanje zatvorskih sankcija.

Istovremeno, u intenzivnu potragu za beguncem uključeni su i operativci novosadske Policijske uprave.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.