Zatraženo izuzeće tužioca za iznudu

Izvor: Akter, 04.Sep.2014, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatraženo izuzeće tužioca za iznudu

Branioci Vladimira Jovanovića poznatog kao Vlada Japanac, koji se sa još dvojicom okrivljenih sumnjiči za iznudu na Novom Beogradu,zatražili su izuzeće tužioca

Zatraženo je izuzeće i tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu i njegovog zamenika.

Zbog toga ni danas žrtva iznude nije mogla da bude saslušana u tužilaštvu u svojstvu oštećenog, jer mora da se sačeka odluka o zahtevu za izuzeće, rečeno je Tanjugu u Palati pravde.

O zahtevu >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << za izuzeće odlučuje neposredno viši tužilac.

U ovom slučaju će o zahtevu za izuzeće zamenika zbog navodne pristrasnosti prema oštećenoj odlučiti tužilac Trećeg osnovonog tužilaštva, a o njeogovm izuzeću koje je zatraženo iz istog razloga, odlučiće tužilac Višeg tužilaštva u Beogradu.

Prošle sedmice Jovanović, Aleksandar G. i Nenad M. su uhapšeni a Treći osnovni sud u Beogradu odredio im je pritvor zbog postojanja opasnosti da bi na slobodi mogli da ometaju istragu uticajem na svedoke i zbog postojanja opasnosti da bi u kratkom vremenskom periodu mogli da ponove krivično delo.

Jovanović i Nenad M. sumnjiče se za više krivičnih dela iznude, dok je Aleksandru G. na teret stavljeno i izazivanje opšte opasnosti i ugrožavanje sigurnosti.

Jovanović je inače zbog istog krivičnog dela - iznude već izdržao dve godine u zatvoru, jer je bio osudjen zbog iznude 50.000 evra od vlasnika „Maksis taksija“ Nenada Mikića u aprilu 2005. godine.

Iznuda je krivično delo kojim se pod prinudom i pretnjom traži novac bez ikakvog osnova - nepostojećeg duga.

Bio je u bekstvu, ali je uhapšen u Španiji i krajem 2010. izručen Beogradu.

U medijima i na sudenjima pred Specijalnim sudom pominjan je kao blizak surčinskom i zemunskom kriminalnom klanu.

Jovanović je ranije hapšen i zbog sumnje da je učestvovao u pokušaju atentata na Vuka Draškovića u Budvi 2000. godine, ali pošto za to nije bilo dokaza, posle šest meseci provedenih u pritvoru, pušten je na slobodu. Kasnije je tužio državu i dobio odštetu.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Zbog čega je uhapšen Vlada Japanac: Reketirao devojku zbog 12.000 dinara

Izvor: Svet, 05.Sep.2014, 13:01

Vladimir Jovanović (46), zvani Vlada Japanac, koji je od prošle nedelje u pritvoru zbog sumnje za iznudu, uhapšen je jer je od jedne žene na silu uzeo 12.000 dinara.. Žrtva, koja je radila u kafiću Jovanovićeve supruge na Novom Beogradu juče se prvi put susrela s Jovanovićem i još dvojicom...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.