Zaštitnik građana traži kontrolu Petnice i Ministarstva prosvete

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2021, 16:04

Zaštitnik građana traži kontrolu Petnice i Ministarstva prosvete

Zaštitnik građana je, povodom informacija iz medija da je nekoliko bivših polaznica seminara ranije prijavljivalo seksualno zlostavljanje koje je doživelo u Istraživačkoj stanici "Petnica", pokrenuo postupke kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i ove obrazovne ustanove.

Zaštitnik građana od resornog ministarstva traži da ga u roku od 15 dana izvesti da li je do sada imalo saznanja o prijavama za seksualno zlostavljanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << polaznica seminara u "Petnici" i na koji način je po njima postupalo, navodi se u saopštenju.

Od Istraživačke stanice "Petnica" Zaštitnik građana traži da ga u istom roku obavesti da li je uprava ove ustanove imala saznanja o slučajevima seksualnog zlostavljanja polaznica od strane istog zaposlenog u "Petnici" i na koji način je ustanova postupala u svakom od prijavljenih slučajeva.

Zaštitnika građana uprava "Petnice" takođe treba da obavesti da li ova obrazovna ustanova ima formiran Tim za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja i da li se u slučaju saznanja za nasilje u ustanovi primenjuje Pravilnik o Protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zaštitnik građana kontroliše rad Ministarstva i "Petnice" povodom optužbi za seksualno zlostavljanje

Izvor: RTS, 25.Jun.2021

Zaštitnik građana je, povodom informacija iz medija da je nekoliko bivših polaznica seminara ranije prijavljivalo seksualno zlostavljanje koje je doživelo u Istraživačkoj stanici "Petnica", pokrenuo postupke kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.