Svedok: Prodao sam bubreg u Medikusu

Izvor: Blic, 06.Okt.2011, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svedok: Prodao sam bubreg u "Medikusu"

PRIŠTINA - Na suđenju osumnjičenim za trgovinu ljudskim organima u klinici “Medikus” u Prištini, zaštićeni svedok iz Belorisije potvrdio je da je bio jedna od žrtava grupe lekara i drugog osoblja protiv kojih je pokrenut sudski postupak.

Svedok iz Belorusije, koji je identifikovan samo kao A.K, potvrdio je juče pred sudom da je iz Belorusije preko Istanbula stigao u Prištinu i da mu je u klinici "Medikus” izvađen bubreg.

Advokat Fazil Balaj rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je svedok izjavio da je primio "samo deo novca koji mu je bio obećan”.

Žrtve prodaje ljudskih organa su, prema optužnici, stizale iz istočne Evrope i zemalja centralne Azije. Njima je obećavano po 15.000 evra, dok su njihovi organi na zapadu prodavani po 100.000 evra.

U slučaju klinike "Medikus”, koja je 2008. zatvorena, osumnjičeno je sedam osoba. Oni se terete za jedno ili više krivičnih dela krijumčarenja ljudima, organizovanog kriminala, nezakonitog izvršavanja medicinskih delatnosti i zloupotrebe službene dužnosti ili nadležnosti, ali su na početku suđenja izjavili da nisu krivi.

U Euleksu je potvrđeno da su optužnicom obuhvaćena i dvojica stranih državljana, Jusuf Sonmez iz Turske i Moša Harel iz Izraela, ali oni se nalaze van domašaja pravosuđa na Kosovu.

Povezane vesti: Euleks: Optuženi u slučaju "Medikus" tvrde da nisu krivi

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZAŠTIĆENI SVEDOK POTVRDIO DA JE PRODAO BUBREG

Izvor: Kurir, 06.Okt.2011

PRIŠTINA- Na suđenju osumnjičenim za trgovinu ljudiskim organima u klinici "Medikus" u Prištini, zaštićeni svedok iz Belorusije je potvrdio da je bio jedna od žrtava grupe lekara i drugog osoblja protiv kojih je pokrenut sudski postupak...Svedok iz Belorusije- koji je identifikovan samo kao A.K-...

Nastavak na Kurir...

Afera Medikus: Zaštićeni svedok prodao bubreg

Izvor: Mondo, 06.Okt.2011

Na suđenju osumnjičenim za trgovinu ljudskim organima u klinici "Medikus" u Prištini, zaštićeni svedok iz Belorisije je potvrdio da je bio jedna od žrtava grupe lekara i drugog osoblja protiv kojih je pokrenut sudski postupak.

Nastavak na Mondo...

Priština: Potvrđena trgovina organima

Izvor: Večernje novosti, 06.Okt.2011

Zaštićeni svedok iz Belorisije potvrdio da je bio jedna od žrtava grupe lekara klinike "Medikus" protiv kojih je pokrenut sudski postupak

Nastavak na Večernje novosti...

SVEDOK: IZVADILI SU MI BUBREG U MEDIKUSU!

Izvor: Kurir, 07.Okt.2011, 08:15

BEOGRAD - Potvrđen zločin Tačijevih kasapina! Zaštićeni svedok iz Belorusije ispričao je pre dva dana pred Okružnim sudom u Prištini da je bio jedna od žrtava grupe lekara iz klinike „Medikus“, optuženih za trgovinu ljudskim organima!..BEOGRAD - Potvrđen zločin Tačijevih kasapina!..Zaštićeni...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.