Zaplenjeno više od tri tone droge u 2013.

Izvor: Studio B, 02.Jan.2014, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjeno više od tri tone droge u 2013.

U protekloj godini policija je zaplenila preko 3.300 kilograma droge, najviše marihuane. Zbog držanja, proizvodnje i stavljanja u promet opijata podnete su krivične prijave protiv 5.000 osoba.

Policija Srbije zaplenila je više od 3.300 kilograma droge u 2013. godini, a zbog držanja, proizvodnje i stavljanja u promet opijata podnete su krivične prijave protiv skoro 5.000 osoba.

Među zaplenjenim narkoticima najviše je marihuane, preko 2.910 kilograma, zatim slede >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << kokain (71), heroin (49), amfetamini i ekstazi (po 20 kilograma), rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Zaplenjeno je i oko 183 kilograma ostalih droga, kao i 48 kilograma različitih narkotika u akciji "Grom 1", koja je sprovedena poslednjeg vikenda u decembru.

U 2013. policija je oduzela tonu droge više nego u 2012. godini, ali je broj krivičnih prijava i osoba koje su njima obuhvaćene ostao približno isti.

Borbu protiv trgovine narkoticima prošle godine obeležile su policijske akcije "Grom" i "Grom 1" sprovedene početkom, odnosno krajem decembra, iako su u njima zaplenjene samo manje količine opijata, a po oceni kriminologa nisu presečeni glavni putevi droge.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.