Zaplenjeno deset kilograma heroina

Izvor: Blic, 13.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjeno deset kilograma heroina

Makedonski državljanin Mitat B. (37) uhapšen je u petak uveče u Beogradu, kada je policija u njegovom „golfu 4" pronašla deset kilograma heroina.

Hapšenje je izvedeno u prethodno isplaniranoj akciji beogradske policije u naselju Bežanijska kosa, a droga je nađena skrivena u zadnjem braniku vozila, kojim se Mitat u Srbiju dovezao iz Makedonije. Heroin je bio spakovan u dvadeset paketa oblepljenih selotejpom.

U saopštenju policije se navodi da je Mitat trebalo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << proda drogu nepoznatim kupcima u Beogradu, koji bi je dalje distrubirali po celoj Srbiji.

- Policija je sprečila prodaju droge, a istraga se nastavlja kako bi se razotkrili ostali učesnici narko-lanca - kaže izvor „Blica" iz Policijske uprave Beograd.

Uhapšeni Mitat, inače rodom iz Kumanova, juče je priveden istražnom sudiji Okružnog suda u Beogradu sa krivičnom prijavom kojom se tereti za neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Srpska policija je ove godine, između ostalog, otkrila dve veće kriminalne grupe koje su se organizovano bavile krijumčarenjem narkotika. U usto vreme, podnete su 2.432 krivične prijave za neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

U prvoj polovini ove godine srpska policija je u 2.086 akcija zaplenila 411 kilograma droge. Zaplenjeno je 170 kilograma heroina, 206 kilograma marihuane, 138 grama hašiša i 5.020 tableta ekstazija.

Prema podacima MUP-a, u Srbiji je u poslednje tri godine zaplenjeno 1.315 kilograma heroina, dok su susedne zemlje zajedno zaplenile 635 kilograma te droge, čime je naša zemlja postale lider u regionu kada je reč o suzbijanju trgovine narkotika.

Heroin je droga koja se najviše krijumčari u Srbiji. Heroin ovde stiže „balkanskim putem droge iz pravca Bugarske i Turske". Nabavna cena heroina je od 4.000 do 8.000 evra po kilogramu, u Srbiji se prodaje za 6.000 do 14.000 evra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.