Izvor: Politika, 15.Mar.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjeno 32,9 kilograma „skanka”

U Svrljigu policija uhapsila četiri lica umešana u krijumčarenje i proizvodnju narkotika

Niš – Posle otkrića i zaplene 28,9 kilograma droge „skank" (cvet marihuane) na graničnom prelazu između Srbije i Hrvatske, kod Šida, i saznanja ko je, kako i za čije potrebe prevozio drogu u kamionu sa konfekcijskom robom, pripadnici Policijske uprave Niš su u organizovanoj akciji uhapsili još četiri lica umešana u krijumčarenje i proizvodnju narkotika. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<

Kako je saopšteno, u Svrljigu, na 25 kilometara od Niša prema Timočkoj Krajini, policija je uhapsila četvoricu proizvođača marihuane i kod njih pritom zaplenila 32,9 kilograma „skanka"u 43 paketa pripremljena za distribuciju.

Slobode su lišeni Z. G. (57), D. G. (30) i B. M. (36) – iz Svrljiga kao i D. M. (25) iz Niša. Kako nam je rečeno, u toku je njihovo saslušanje u policiji, posle čega će sva četvorica biti izvedena pred istražne organe Okružnog suda u Nišu, gde će biti odlučeno hoće li im biti određen pritvor, ili ne.

Sva četvorica uhapšenih, saznali smo, bili su direktno povezani sa „transportom" droge, koja je spakovana u tri kutije i ubačena u tovar konfekcijske robe, koji je u teretnom vozilu „mercedes" niških registarskih oznaka Milan Janković (56), prevozio za Italiju. Policija u Nišu utvrđuje i ostale pojedinosti vezane sa firmom, u čijem je kamionu pronađen „skank" i vozačem Jankovićem, uhapšenim kod Šida.

T. Todorović

[objavljeno: 16/03/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.