Zaplenjena roba od  40.000 evra

Izvor: S media, 01.Jul.2011, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjena roba od 40.000 evra

Na beogradskom aerodromu zaplenjena markirana roba u vrednosti od 40 hiljada evra. U pitanju su brendirani satovi i naočari.

Carinici na beogradskom aerodromu zaplenili su veliku količinu ručnih satova i naočara za sunce poznatih modnih marki, čija je ukupna vrednost oko 40.000 evra, saopšteno je iz Carinske uprave.

Roba je zaplenjena zbog sumnje da povređuje pravo intelektualne svojine, zbog čega će biti zadržana do okončanja >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

U saopštenju se navodi da je zaplenjeno je oko 800 satova marke "Brajtling", "Omega" "Rolex", "D&G", "Šanel", "Cartier" i "Armani", kao i velika količina naočara za sunce marke "Guči", "Dior" i "Luis Viton", ali i veliki broj futrola za naočare svetski poznatih robnih marki.

Carinici su tokom protekle nedelje pronašli i oko šest kilograma srebrnog nakita, prilikom kontrole autobusa crnogorskih registarskih oznaka na graničnom prelazu Gradina.

Pokušaj krijumčarenja pokojnog ujaka preko carine

Euleks: Zaplena imovine stečene kriminalom

Carinski službenici otkrili nekoliko prekršaja

Srebrni nakit, čija će vrednost biti naknadno utvrđena, bio je sakriven u crevima za ventilaciju u autobusu , a carninici su ga pronašli prilikom kontlole autobusa 29. juna.

Istog dana carinici su u saradnji sa pripadnicima granične policije, u blizini prelaza Mehov Krš zaplenili terensko motorno vozilo "Nisan patrol" u kome je bilo 1.620 kilograma brazilske kafe.

Zaplenjeno vozilo je ušlo u Republiku Srpsku preko nekog od alternativnih puteva izbegavajući tako plaćanje bilo kakvih dažbina, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaplena naočara i satova vredna 40.000 evra

Izvor: Mondo, 01.Jul.2011

Carinici na beogradskom aerodromu zaplenili su veliku količinu ručnih satova i naočara za sunce poznatih modnih marki, ukupne vrednosti oko 40.000 evra, saopšteno je danas iz Carinske uprave.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.