Izvor: Blic, 08.Dec.2017, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žandarmi osuđeni zbog incidenta na Paradi ponosa

Šestorica žandarma osuđeni su danas u Višem sudu prvostepenom presudom na šest meseci uslovne kazne zatvora zbog prebijanja Andreja Vučića i Predraga Malog. Žandarm Dragan Savić osuđen je na osam meseci zatvora jer je osuđen i za napad na vojna lica u obavljanju službene dužnosti, dok Rade Matić oslobođen optužbi.

Na šest meseci uslobne kazne zatvora osuđeni su žandarmi Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dalibor Đorđević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Milosavljević, i to zbog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje.

Žandarm Dragan Savić je osuđen na osam meseci zatovra i njemu se na teret, pored krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, stavlja i napad na vojna lica u obavljanju službene dužnosti, odnosno vojne policajce koji su bili u pratnji braće predsednika Srbije i gradonačelnika Beograda.

Komandant voda Niške žandarmerije Rade Matić oslobođen je optužbi.

Tužilaštvo tražilo dve godine zatvora

U završnoj reči Više javno tužilaštvo predložilo je sudu da osmoricu žandarma osudi na kazne od jedne odnosno dve godine zatvora, dok je odbrana tražila oslobađanje od optužbi.

Deo ovog incidenta zabeležio je snimatelj televizije N1 koji su objavili gotovo svi mediji i koji je i dalje dostupan na internetu.

Incident se dogodio 28. septembra 2014. godine na uglu ulica Svetozara Markovića i Birčaninove, neposredno pred održavanje Parade ponosa u Beogradu kada je, iz bezbednosnih razloga, u centru grada bilo pojačano prisustvo policije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žandarmi osuđeni zbog incidenta na Paradi ponosa, komandant voda oslobođen optužbi

Izvor: Blic, 08.Dec.2017

Šestorica žandarma osuđeni su danas u Višem sudu prvostepenom presudom na šest meseci uslovne kazne zatvora zbog prebijanja Andreja Vučića i Predraga Malog. Žandarm Dragan Savić osuđen je na osam meseci zatvora jer je osuđen i za napad na vojna lica u obavljanju službene dužnosti, dok je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.