Zaklao oca, osuđen na 12 godina robije

Izvor: Vesti-online.com, 04.Feb.2019, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaklao oca, osuđen na 12 godina robije

Nakon suđenja pod optužboma da je januara prošle godine nakon kraće svađe i tuče, ubio oca Sabra Tiganja (45), brutalno mu nožem prerezavši grkljan, u novopazarskom sudu na ukupno 12 godina zatvora osuđen je njegov sin Damir Tiganj(20), iz sela Pope kod Tutina.

Nakon ubistva oca, Tiganj se krio dva dana po Pešteru pokušavajući da pobegne u Crnu Goru, ali ga je policija pronašla i uhapsila. Ubijeni Sabro bio je alkoholičar i često je maltretirao porodicu, a imao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i sukobe sa zakonom. Otac i sin sukobili su se u dvorištu porodične kuće, jer je Sabro fiziči nasrnuo na svoju suprugu i Damirovu majku Zehru. U jednom trenutku Damir je uleteo u kuću i vratio se sa nožem u ruci.

Potukli su se i dok se na zemlji rvao sa pijanim ocem, uspeo je da Sabru zarije sečivo noža u vrat i bukvalno mu prereže grkljan. Krv je lila na sve strane, a Damir je mirno ustao i odšetao u nepoznatom pravcu. Sabro je pokušao da ustane, ali je pao, brzo iskrvario i na licu mesta preminuo. Na sudu se Damir kajao tvrdeći da je zločin počinio braneći majku i da je bio "izgubljen" zbog očevog pokušaja da njegovu majku pregazi konjskom zapregom, ali i zbog očeve ranije prgave naravi i pijanstava.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.