Za silovanje i ubistvo devojke 40 godina zatvora

Izvor: RTS, 09.Maj.2016, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za silovanje i ubistvo devojke 40 godina zatvora

Viši sud u Beogradu osudio je Darka Kostića na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora zbog svirepog ubistva i silovanja Ivane Podraščić (14) iz Batajnice, u julu 2014. godine.
Kostiću je do daljeg produžen pritvor, u kojem se nalazi od rasvetljavanja ovog zločina i hapšenja u oktobru iste godine.
Osuđen je za krivično delo teško ubistvo, jer je devojčicu najpre zatočio u napuštenoj kući, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << gde ju je silovao, a potom ubio motikom.
Kostić ima pravo da se žali Apelacionom sudu na ovu presudu.
On je inače višestruki povratnik. Još kao mladi punoletnik 1993. učestvovao je u brutalnom ubistvu Beograđanke Julijane Lukšić (64), koju je sa još jednim saučesnikom zaklao u njenom stanu na Voždovcu. Za to delo bio je osuđen na sedam godina zatvora.
Telo Ivane Podraščić, koja je nestala krajem jula 2014. godine, nađeno je u oktobru u napuštenoj kući u Rakovici.
Kako je policija tada saopštila, devojčica je najpre silovana 31. jula, a zatim ubijena tupim predmetom, odnosno motikom.
Devojčica (14) je, prema tvrdnjama roditelja, 29. jula otišla iz kuće i od tada se nikome nije javljala. Oni su tada naveli da je ona i ranije umela da ode od kuće, ali da se nikada nije dogodilo da je nema toliko dugo.
Mediji su preneli da je Kostićev DNK pronađen na telu Podrašićeve i da je on najpre priznao zločin, što je posle na sudu negirao.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

40 godina za silovanje i ubistvo maloletnice

Izvor: OkRadio.rs, 09.Maj.2016

Viši sud u Beogradu osudio je Darka Kostića na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora, zbog svirepog ubistva i silovanja Ivane Podraščić (14) u julu 2014. Kostiću je do daljeg produžen pritvor, u kojem se nalazi od rasvetljavanja ovog zločina i hapšenja u oktobru iste godine. Osuđen je...

Nastavak na OkRadio.rs...

Monstrumu 40 godina za ubistvo devojčice! Ivana nije imala nikakve šanse da se odbrani!

Izvor: Kurir, 10.Maj.2016, 13:19

...Darko Kostić (40) iz Beograda osuđen je juče u Palati pravde na maksimalnih 40 godina zatvora zbog ubistva i silovanja Ivane Podraščić (14) u julu 2014 godine Kostiću je produžen pritvor u kojem se nalazi skoro dve godine..Sudija Zoran Ganić naveo je u obrazloženju presude da za sud ova...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.