Vulin čestitao Dan Vojnog Muzeja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Avg.2020, 09:40

Vulin čestitao Dan Vojnog Muzeja

Ministar odbrane Aleksandara Vulin, čestitao je svim pripadnicima Vojnog muzeja 22. avgust - Dan te ustanove.

Ističe da je Vojni muzej bio prepoznat kao važan segment u kulturi sećanja nacije i imao je značajnu ulogu i misiju da preko svojih postavki i izložbi prezentuje ulogu vojske i njene slobodarske tradicije u vekovnoj borbi za slobodu i nezavisnost.

"Zahvaljujući vašem profesionalnom radu i istrajnosti na istraživanju i prikupljanju muzejske građe, tematske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izložbe koje organizujete i realizujete u zemlji i inostranstvu garant su uspostavljanja uspešne saradnje i ostvarenja misije za zauzimanje mesta na karti evropskog i svetskog blaga iz oblasti muzeologije", naveo je Vulin.

Ponoseći se što je jedna takva ustanova kulture deo Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i sa uverenjem da uspesi i priznanja ni ubuduće neće izostajati, čestitam vam praznik, kaže se čestitki ministra Vulina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ministar odbrane čestitao Dan Vojnog muzeja

Izvor: Beta, 22.Avg.2020

Ministar odbrane Srbije, Aleksandar Vulin čestitao je danas osoblju Vojnog muzeja u Beogradu Dan ustanove, 22. avgust.Vojni muzej na Beogradskoj tvrđavi sakuplja, proučava i izlaže oružje, uniforme, ratne zastave, vojna dokumenta i umetnička dela sa vojnom tematikom.Osnovan je ukazom kneza Milana...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.