Vukajlovićevoj pritvor do 30 dana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2011, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukajlovićevoj pritvor do 30 dana

BEOGRAD -

Specijalnog sud u Beogradu pokrenuo je rano jutros istragu protiv bivše direktorke RZZO Svetlane Vukajlović i dvoje njenih saradnika zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj prilikom nabavki vakcina i oštetili državni budžet za 1.270.000 evra i odredio im pritvor.

Istražni sudija je, posle višečasovnog saslušanja, doneo rešenje o sprovođenju istrage protiv Vukajlovićeve, direktora "Jugohemija farmacije" Vladimira Gravara i vlasnika preduzeća >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za trgovinu "Detap" iz Valjeva Ljubomira Pavićevića, rekao je Tanjugu tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Njima je određen pritvor do 30 dana, a posle saslušanja osumnjičeni su prebačeni u pritvor Okružnog zatvora u Beogradu.

Bivša direktorka RZZO sumnjiči se da je prilikom nabavke vakcina protiv gripa AH1N1 za potrebe stanovništva Srbije u novembru 2009. godine iskoristila svoj službeni položaj i sa saradnicima oštetila budžet Srbije za oko 1.270.000 evra.

To je uradila tako što je za najpovoljnijeg ponuđača izabrala kompaniju "Jugohemija farmacija", koja za to nije ispunjavala uslove jer nije bila proizvođač, niti ovlašćeni distributer vakcina "Novartis".

Toj kompaniji nije bio upućen ni poziv za dostavljanje ponuda za isporuku potrebnih vakcina, tako da joj u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, isporuka vakcina nije ni mogla biti dodeljena.

Na taj način "Jugohemija farmacija" i "Detap", su kao posrednici u nabavci vakcina, pribavili imovinsku korist od 855.600 evra, odnosno 420.000 evra i oko 15 miliona dinara, dok je budžet Srbije oštećen za oko 1.270.000 evra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vukajlovićevoj i saradnicima određen pritvor do 30 dana

Izvor: Politika, 22.Sep.2011

BEOGRAD – Specijalnog sud u Beogradu pokrenuo je rano jutros istragu protiv bivše direktorke RZZO Svetlane Vukajlović i dvoje njenih saradnika zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj prilikom nabavki vakcina i oštetili državni budžet za 1.270.000 evra i odredio im pritvor...Istražni...

Nastavak na Politika...

Svetlani Vukajlović i saradnicima pritvor do 30 dana

Izvor: Blic, 22.Sep.2011

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu pokrenuo je rano jutros istragu protiv Svetlane Vukajlović, nekadašnje direktorke RZZO, i dvoje njenih saradnika zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj prilikom nabavki vakcina i oštetili državni budžet za 1.270.000 evra. Njima je određen pritvor...

Nastavak na Blic...

Vukajlovićevoj određen pritvor do 30 dana

Izvor: Glas javnosti, 23.Sep.2011, 07:36

BEOGRAD - Specijalnog sud u Beogradu pokrenuo je rano jutros istragu..protiv bivše direktorke RZZO Svetlane Vukajlović i dvoje njenih..saradnika zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj prilikom..nabavki vakcina i oštetili državni budžet za 1.270.000 evra i odredio im..pritvor...Istražni...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.