Vučinić: Kada dođem u Beograd, javiću se policiji

Izvor: Politika, 03.Avg.2009, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučinić: Kada dođem u Beograd, javiću se policiji

Siniša Vučinić, koji je potpisao pismo u kojem je uputio pretnje Milošu Vasiću, novinaru nedeljnika „Vreme” i Žarku Koraću, lideru Socijaldemokratske unije, trenutno je na letovanju u Crnoj Gori i „ne planira da ga prekida”.

U izjavi za „Politiku” Vučinić je rekao da će, kada bude došao u Beograd, sam otići u policiju i dati izjavu. Kazao je i da mu ne pada na pamet da prekida godišnji odmor i da bespotrebno troši novac jer „ga nema >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << za rasipanje”.

– Nikada nisam pretio Milošu Vasiću i Žarku Koraću. Sve što sam rekao, rekao sam metaforično. I Vasiću i Koraću želim sve najbolje. Jedino što želim jeste da ih politički savladam, nadmudrim i pobedim. A, sve to samo zato što su prvi, bez povoda, javno vređali i nazivali me pogrdnim imenima. Drvljem i kamenjem su se bacili na mene i na četnički pokret koji sam osnovao. Pismo je poslato kao odgovor na prozivke koje su Vasić i Korać upućivali na moj račun. Nikada se nisam hvalio da sam doprineo ubistvu Zorana Đinđića. Rekao sam da sam učestvovao u medijskom linču da bih ubio Đinđićevu politiku, odnosno da bi ona krahirala – rekao je Vučinić u izjavi za naš list.

Povodom Vučinićevih pretnji reagovalo je nadležno tužilaštvo. Od redakcije „Vremena”, naime, zatraženo je preteće pismo i „telegram saučešća” koje im je Vučinić uputio. Glavni i odgovorni urednik nedeljnika „Vreme” Dragoljub Žarković izjavio je da je Tužilaštvo od redakcije tog lista tražilo dokumentaciju koju poseduje, telegram saučešća i pismo pretnje Siniše Vučinića upućeno novinaru tog lista Milošu Vasiću.

U pismu koje je poslao na redakciju „Vremena”, Vučinić je naveo da, će se potruditi „kapacitetom i retorikom, da doprinese da i Vasić i Korać, uskoro prave društvo, njihovom miljeniku Zoranu Đinđiću, jer to oni izgleda nažalost žele”.

M. D.

[objavljeno: 04/08/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.