Vučić: Uhapsiti odgovorne za smrt simpazitera radikala

Izvor: Politika, 16.Avg.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Uhapsiti odgovorne za smrt simpazitera radikala

Ranko Panić iz Mladenovca umro od povreda dobijenih na mitingu SRS-a održanom 29. jula

Generalni sekretar Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučić zatražio je juče hapšenje policajaca odgovornih za prebijanje Ranka Panića (41) na mitingu u organizaciji Srpske radikalne stranke 29. jula, koji je juče preminuo od zadobijenih povreda.

– Žuto-crveni miševi neka znaju da nas nisu uplašili. Ubili su jednog čoveka koji je voleo slobodu, ali Srbiju nikada >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << neće ubiti, kao što neće ubiti ni naš otpor – poručio je Vučić s konferencije za novinare, a prenosi Tanjug.

Vučić je naglasio da „SRS neće odustati od zahteva da se uhapse, ne samo odgovorni za smrt Panića, već i odgovorni za povređivanje poslanika SRS Borislava Pelevića na istom mitingu, kao i svi koji su učestvovali u linčovanju bivšeg direktora Radio-televizije Srbije Dragoljuba Milanovića 5. oktobra 2000. godine”.

– S ovim neće biti igre. Oni će krivce morati da pronađu i uhapse, i to pred kamerama, i da ih pritvore na mesec dana, baš kao što su pritvarali sve političke protivnike – poručio je Vučić.

Kako je dodao, SRS neće odustati od svojih zahteva i za njihovo ostvarenje boriće se svim demokratskim sredstvima.

On je ocenio da je „režim Borisa Tadića uveo zemlju u dublju destabilizaciju”, dodavši „nas više nemaju šta da mole dok god ne ispune ono što tražimo”.

Ranko Panić je dan nakon mitinga zatražio lekarsku pomoć u Urgentnom centru u Beogradu gde je, pošto je konstatovano da mu je puklo debelo crevo, podvrgnut hirurškoj intervenciji. Posle druge operacije je pao u komu, a zatim i preminuo, prenosi Tanjug.

Vučić je, kako je prenela Beta, kazao da je Panić simpatizer SRS-a iz Mladenovca, rodom iz bivše Republike Srpske Krajine, a u Mladenovac je došao posle hrvatske akcije „Oluja” 1995. godine.

On je dodao da je Panića policija tokom mitinga udarila nekoliko puta, a da jedan od udaraca bio u stomak. Vučić je rekao da Panić nije bio u obezbeđenju SRS-a na mitingu, ali da je stajao u blizini bine na Trgu Republike.

Obdukcija tela Panića, koji je juče umro u Beogradu, biće obavljena u ponedeljak, javlja Beta.

M. P.

[objavljeno: 17/08/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.