Izvor: S media, 10.Okt.2012, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Nezadovoljstvo policije postoji od ranije (VIDEO)

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i šef Biroa za koordinaciju rada bezbednosnih službi Aleksandar Vučić izjavio je danas da će specijalne radne grupe koje se bave borbom protiv korupcije i organizovanog kriminala nastaviti rad kao i do sada.

Deo policije nezadovoljan je postupanjem specijalnog tužioca Miljka Radisavljevića u slučaju nekadašnjeg ministra Olivera Dulića, koji je nakon četvorosatnog ispitivanja u Tužilaštvu juče pušten kući.

Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je na konferenciji za novinare u Palati Srbije posle sastanka sa pripadnicima specijalnih radnih grupa za borbu protiv organizovanog kriminala, rekao i da nije čuo primedbe na rad specijalnog tužioca Miljka Radisavljevića.

Rad policije niko ne sme da omalovažava

- Pripadnici radne grupe će nastaviti svoj posao da rade u skladu sa zakonom kao što su radili do sada. Ja nisam čuo nijednu direktnu primedbu (na Radisavljevića). One koje sam čuo, o njima jesmo razgovarali i mi ćemo te probleme, kao država umeti da rešimo - rekao je Vučić.

On je istakao da je razgovarao sa velikim brojem pripadnika policije koji vode borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, i da niko ne može da omalovaži njihov rad.

Direktor policije MIlorad Veljović ponovio je da na policiju niko ne može da vrši pritisak, i da će preprepreke sa kojima se susreću biti samo dalji podsticaj za nastavak borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

- Iako postoje pritisci država stoji iza policije, iako im se čini, posle jučerašnjeg dana da je njihov rad potcenjen - izjavio je Vučić posle sastanka.

- Dolazak Aleksandra Vučića na ovaj sastanak znači podršku i podstrek timovima koji rade istrage protiv organizovanog kriminala - rekao je Milorad Veljović.

Tužilaštvo mora da radi bez pritisaka

Vučić je, takođe, naglasio da niko ne može da vrši pritisak ni na rad Tužilaštva.

Na pitanje novinara da li je razgovarao sa specijalnim tužiocem za organizovani kriminal Miljkom Radisavljevićem čijim radom je, kako navode mediji, nezadovoljan deo policije, Vučić je rekao da je sa njim u svakodnevnom kontaktu.

- Tužilac za organizovani krimnal i republički javni tužilac Zagorka Dolovac prisustvuju svim sednicama Biroa za koordinaciju službi bezbednosti i sa njima sam u svakodnevnom kontaktu - naglasio je Vučić.

(Tanjug)

FOTO: Beta

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.