Vozaču Rožajske grupe dve godine zatvora i proterivanje

Izvor: RTS, 05.Jan.2016, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozaču "Rožajske grupe" dve godine zatvora i proterivanje

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na dve godine zatvora vozača "rožajske grupe", švercera heroina Edisa Rebronju. Pored toga sud mu je izrekao meru bezbednosti proterivanja stranca iz zemlje od pet godina, budući da je državljanin Crne Gore.
Tom odlukom je preinačena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je Rebronja bio oslobođen od optužbe.
Apelacioni sud u svojoj odluci, objavljenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na njegovom sajtu, napominje da je protiv ove presude dozvoljena žalba.
Rebronja je osuđen, jer je u oktobru 2008. u Beogradu, zajedno sa već osuđenima na višegodišnje kazne zatvora Semirom Dedejićem iz Rožaja i Beograđanima Milom Radevićem i Miodragom Radevićem neovlašćeno prenosio opojnu drogu radi prodaje iz Crne Gore za Beograd.
U nosaču branika automobila smestio je 17 paketa sa 2.942,36 grama heroina i 6.646,85 grama smeše kofeiona i paracetamola.
To vozilo je Dedejić dovezao iz Rožžaja do Beograda, pri čemu se kao njegova pratnja drugim vozilom dovezao Rebronja do hotela u Belom Potoku.
Grupa je otkrivena prilikom primopredaje droge ispred kuće Miodraga Radevića u Belom Potoku, gde im je zaplenjana droga.
U svojoj odluci Apelacioni sud je naveo da je od olakšavajućih okolnosti za Rebronju cenio da se radi o relativno mlađem licu, dok je od otežžavajućih okolnosti uzeo u obzir veliku količinu opojne droge čiji prenos radi prodaje organizovao i on.
Imajući u vidu da je Rebronja strani držžavljanin, kao i prirodu i težžinu učinjenog krivičnog dela, pobude iz kojih je delo učinjeno, a posebno količinu opojne droge i supstanci koje služže za njeno razblažživanje i uvećanje količine, Apelacioni sud je naššao da je nepožželjan njegov dalji boravak u Srbiji, pa mu je izrekao meru bezbednosti proterivanja stranca iz zemlje od pet godina.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vozaču rožajske grupe dve godine zatvora

Izvor: Kurir, 06.Jan.2016, 07:54

Tom odlukom preinačena je presuda Višeg suda u Beogradu kojom je Rebronja bio oslobođen optužbe...BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na dve godine zatvora vozača „rožajske grupe“, švercera heroina Edisa Rebronju, i pored toga mu izrekao meru bezbednosti -proterivanja...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.