Vozači „Laste” dilovali drogu iz Holandije

Izvor: Politika, 13.Jun.2009, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozači „Laste” dilovali drogu iz Holandije

Beogradska policija zaplenila je veliku količinu droge i uhapsila pet osoba, među kojima trojicu vozača Saobraćajnog preduzeća „Lasta”, zbog sumnje da su trgovali narkoticima, saopštio je MUP Srbije. Posle višemesečne istrage, policija je utvrdila da su vozači na redovnoj liniji Beograd – Amsterdam – Beograd u ventilacionim otvorima autobusa u dužem vremenskom periodu prenosili heroin, hašiš, amfetamin, LSD i prodavali ih kupcima u Beogradu. – Zbog sumnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << da su počinili krivično delo neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava uhapšeni su Aleksandar Starčević (46), Goran Đorđević (39) i Darko Smolić (43), vozači „Laste”, kao i Dejan Šćepanović (43) i Predrag Stanić (38) – navodi policija u saopštenju.

U akciji beogradske policije zaplenjeno je 11 kilograma hašiša, jedan kilogram heroina, četiri kilograma amfetamin-sulfata, 27 sličica LSD-a, 1.633 komada piperazina, dva pištolja i 15.455 evra. Policija je prvo u toku primopredaje opojnih droga uhapsila vozače Starčevića i Smolića, kao i kupca Šćepanovića. Kod Šćepanovića je pretresom nađeno dva kilograma amfetamin-sulfata i pištolj marke „CZ”. Zatim je pretresom stana koji je Šćepanović koristio policija našla oko 90 grama amfetamina, 27 sličica LSD-a, 1.680 evra i 1.633 komada piperazina.

Kod Starčevića je u nađeno 1.000 evra koje mu je Stanić platio za prenos dva kilograma amfetamina. Pretresom Stanićevog stana nađen je kilogram hašiša i pištolj marke „M-57”.

U nastavku akcije policija je uhapsila Smolića kod kojeg je nađeno 3.125 evra, a pregledom njegovog automobila kilogram heroina. Zatim je uhapšen i Đorđević, u čijem stanu je zaplenjeno 10 kilograma hašiša i 9.650 evra.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni dežurnom istražnom sudiji Okružnog suda u Beogradu.

D. S. V.

[objavljeno: 13/06/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.