Vozač dačije uhapšen zbog izazivanja tramvajske nesreće

Izvor: RTS, 12.Nov.2018, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozač "dačije" uhapšen zbog izazivanja tramvajske nesreće

Policija je uhapsila vozača automobila "dačija logan" zbog sumnje da je izazvao saobraćajnu nesreću na uglu Resavske i Krunske ulice u Beogradu. Jedna osoba je poginula, a šestoro je povređeno kada je, posle sudara sa automobilom, tramvaj iskočio iz šina.
Osumnjičenom D. M. (49) određeno je zadržavanje do 48 časova, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bezbednosti javnog saobraćaja nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Svi putnici koji su se nalazili u tramvaju lakše su povređeni i nakon pregleda u Urgentnom centru pušteni su na kućno lečenje. Jedna osoba pregledana na Institutu za ortopedsko-hirurške bolesti "Banjica", saznaje RTS.
Kamere u tramvaju neće pomoći u istrazi jer snimaju samo vozača i unutrašnjost vozila. Međutim, pomoći će to što španski tramvaji koje koristi GSP imaju "crnu kutiju" i kamere na retrovizorima, kao i kamere na objektima u blizini mesta nesreće. 
Tramvaj na liniji 12L se jutros oko 8.15 na raskrsnici Resavske i Krunske ulice sudario sa vozilom "dačija", nakon čega se tramvaj zaneo, prednjim delom iskočio iz šina i udario pešaka koji je preminuo od zadobijenih povreda.
I pre završetka uviđaja, pretpostavljalo se da je neko od učesnika u nesreći prošao kroz crveno svetlo.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BG: Uhapšen zbog udesa s tramvajem i smrti pešaka VIDEO

Izvor: B92, 12.Nov.2018

Pripadnici MUP uhapsili su D. M. (49) zbog sumnje da je oko 8h na uglu ulica Resavske i Krunske u Beogradu izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je stradao pešak...D. M. se sumnjiči da je upravljajući automobilom „dačija logan“ izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je jedna osoba smrtno stradala,...

Nastavak na B92...

HAPŠENJE ZBOG NESREĆE U RESAVSKOJ Vozač iza rešetaka zbog sumnje da je izazvao JEZIVI UDES

Izvor: Blic, 12.Nov.2018

Vozač "dačije" D. M. (49), osumnjičen za izazivanje nesreće jutros na uglu Resavske i Krunske u kojoj je jedna osoba poginula a više osoba povređeno, uhapšen je i određeno mu je zadržavanje do 48 sati, saopšteno je iz MUP-a.

Nastavak na Blic...

Beograd: Uhapšen vozač zbog izazivanja saobraćajne nesreće

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Nov.2018

Policija je danas uhapsila vozača automobila za koga se sumnja da je izazvao saobraćajnu nesreću na uglu Krunske i u Resavske ulice u Beogradu, u kojoj je jedna osoba poginula, a više povređeno. Kako je navedeno u saopštenju MUP-a, uhapšen je D.M. (1969) zbog sumnje da je upravljajući automobilom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.