Vozač Vlade Željko Gole osudjen na tri godine

Izvor: Studio B, 17.Feb.2011, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozač Vlade Željko Gole osudjen na tri godine

Vozač Vlade Srbije Željko Gole (28) osuđen je u Beogradu na tri godine zatvora zbog toga što je, vozeći pijan, izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Marko Đorđević (28)

Gole je bio vozač u kabinetu potpredsednika Vlade Srbije Jovana Krkobabića i posle nesreće je dobio otkaz. Nesreća se desila na Pančevačkom mostu.

Viši sud u Beogradu izrekao mu je i zabranu od tri godine upravljanja motornim vozilom B kategorije, koja će početi da važi nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << izdržavanja kazne zatvora.

Sudija Višeg suda u Beogradu Vladan Ivanković rekao je da je Gole kao profesionalni vozač morao da zna da ne sme da vozi pijan, a veštačenjem je utvrđeno da je Gole imao 1,56 promila alkohola u krvi.

Ivanković je kao olakšavajuću oklonost naveo da je pokojni Đorđević vozio bez gacike i da nije imao položen ispit iz poznavanja saobraćajnih propisa, kao i da je vozio levom stranom kolovoza umesto desnom. Gole je u završnoj reči izrazio kajanje zbog izazivanja nesreće u kojoj je jedan čovek poginuo.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.