Video-snimak otkrio vandale

Izvor: Vesti-online.com, 13.Jul.2016, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Video-snimak otkrio vandale

Zbog sumnje da su 5. jula, uoči najvećeg muslimanskog praznika Bajrama, polomili i oštetili 34 spomenika na novopazarskom muslimanskom groblju Gazilar, posle istrage u koju su bile uključene sve pravosudne i bezbednosne strukture, policija u Novom Pazaru uhapsila je Mehdiju Džemića (64) i Šemsa Binjoša (32) iz Tutina, kojima preti kazna do tri godine zatvora. Prema nezvaničnim informacijama, dvojica osumnjičenih su na saslušanju priznali delo.

Vandali su, prema nezvaničnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << informacijama, otkriveni na osnovu video-snimka s jedne od kuća u blizini groblja. Taj snimak je dobijen tek nedavno i na osnovu njega policija je lako došla do Džemića i Binjoša koji su od ranije poznati policiji zbog konzumiranja alkohola, tuča i drugih krivičnih dela.

Prema nezvaničnim informacijama, Džemić je osam godina proveo u zatvoru zbog učešća u ubistvu ugostitelja iz Tutina Mersudina Zukorlića, a kada je izašao sa robije nastavio je da se ponaša bahato. Posebno su mu "na udaru" bile hodže i drugi verski službenici koji savetuju da muslimani ne konzumiraju alkohol. Njima je Džemić dobacivao na ulici, vređao ih i pretio im da će ih ubiti. Nije bio verski aktivan, niti su ga mnogo zanimali, ni vera, ni nacija, ni politika.

Šemso Binjoš nije dosad bio poznat policiji, mada je voleo da popije i tada bi pravio manje probleme.

Šta su bili motivi ove dovojice da uoči Bajrama naprave haos na groblju i izazovu revolt vernika još se ne zna, a istragom tek treba utvrditi da li ih je možda neko angažovao i dobro platio za vandalski čin na Gazilaru.

* Inicident uoči Bajrama: Vandali porušili 29 nadgrobnih spomenika

* Privatnici se odužili: Obnovljena sva 34 spomenika

* Prešao pola Evrope da ubije bivšu ženu

* Četvoro mrtvih za samo 24 sata

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.