Veljović: Nastavak borbe protiv kriminala i korupcije

Izvor: Studio B, 07.Sep.2013, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veljović: Nastavak borbe protiv kriminala i korupcije

Direktor policije je izjavio da niko neće moći da utiče na još žešći nastavak borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, bez obzira o kome se radi.

"Ako neko misli da ovo što samo do sada uradili, pre svega vezano za privatizaciju i što tek treba da radimo, da to treba ignorisati ili jednostavno obezvrediti, ja kažem - neće moći", rekao je Veljović u Nišu, gde je prisustvovao primopredaji četiri vozila koje je grad poklonio niškoj Policijskoj upravi.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << />Prema njegovim rečima, oni koji se bore protiv organizovanog kriminala i korupcije na najbolji način reformišu policiju.

Veljović je poručio i da treba verovati policiji jer je to jedna časna institucija koja radi u interesu građana i našeg društva.

On je napomenuo da su kadrovske promene jedna normalna situacija u radu policije i u procesu njene reforme i da će i narednih dana biti određenih kadrovskih promena u pojedinim policijskim upravama.

Direktor policije Milorad Veljović odbacio je danas napade pojedinih medija na njega i policiju, poručivši da "nema para, ali da ima obraz", i da će borba protiv organizovanog kriminala i korupcije biti nastavljena još žešće.

Veljović je pohvalio rad njegovog pomoćnika Srđana Grekulovića, koji obavlja i dužnost načelnika Policijske uprave u Nišu i starešine te uprave na postignutim rezultatima u ovoj godini.

"U Nišu smo stigli na pola puta što se tiče kriminala i naš zadatak je da kriminal u gradu potpuno iskorenimo", kazao je Veljović, istakavši da će Niš biti bezbedan grad kad svi kriminalci budu tamo gde im je i mesto.

Načelnik Policijske uprave u Nišu Srđan Grekulović, odgovarajući na pitanja novinara, rekao je da je predmet "Ajković" aktivan i "da policija radi na utvrđivanju svih okolnosti oko transfera novca i ulaganja u razne nekretnine".

Predmet se odnosi na poslove Zorana Ajkovića koji je u medijima pominjan u vezi sa sumnjama da je umešan u trgovinu narkoticima i kupovinu nekretnina koje su bile predmet privatizacije.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.