Vaskršnja trpeza u Narodnoj kuhinji Eparhije bačke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2023, 23:51

Vaskršnja trpeza u Narodnoj kuhinji Eparhije bačke

Na dan praznovanja Vaskrsenja Hristovog, najradosnijeg hrišćanskog praznika, Narodna kuhinja Eparhije bačke je u svojim prostorijama priredila vaskršnji ručak za svoje korisnike, beskućnike i sve potrebite pri hramu Vaznesenja Gospodnjeg na Klisi u Novom Sadu.

Vaskršnju trpezu je blagoslovio protojerej-stavrofor Branko Ćurčin, nastojatelj hrama Vaznesenja Gospodnjeg na Klisi, i tom prilikom čestitao okupljenima praznik Vaskrsenja Hristovog, rekavši da se radujemo i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se molimo Hristu Raspetom i Vaskrslom, kako bi svoje životno breme nosili dostojanstveno i blagosloveno i na taj način na delu posvedočili svoju veru.

U pripremi vaskršnjeg ručka učešće su uzele i parohijanke pri hramu Vaznesenja Gospodnjeg. Korisnicima Narodne kuhinje kojima se redovno dostavlja obrok je takođe dostavljen vaskršnji ručak.

U Narodnoj kuhinji Eparhije bačke do sada je podeljeno preko 105 hiljada obroka, a trenutno se hrani 152 korisnika. Dobrotvorna ustanova Eparhije bačke "Vladika Platon Atanacković" zahvaljuje svim dobrotvorima i priložnicima iz zemlje i rasejanja koji pomažu rad narodne kuhinje, uz molitvene želje da im Vaskrsli Hristos podari izobilje dobara nebeskih i zemaljskih, navodi se na sajtu Eparhije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.