Izvor: B92, 17.Apr.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VSS ukinuo rešenje o pritvoru

Beograd -- Vrhovni sud Srbije je po službenoj dužnosti ukinuo rešenje Okružnog suda u Beogradu kojim je bivšim funkcionerima FK Crvena zvezda produžen pritvor.

Vrhovni sud Srbije uvažio je žalbu branilaca bivšeg funkcionera Crvene zvezde Dragana Džajića, koja se odnosi i na takođe okrivljene Vladimira Cvetkovića i Miloša Marinkovića, i taj predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje. U obrazloženju odluke Vrhovnog suda navedeno se da je rešenje Okružnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << suda doneto uz bitnu povredu odredaba krivičnog postupka.

Kako je u saopštenju navedeno, u rešenju Okružnog suda nije naveden razlog o odlučnim činjenicama koje ukazuju na to da bi okrivljeni, ako bi se našli na slobodi, ometali postupak uticanjem na nesaslušane svedoke.

Protiv bivših Zvezdinih funkcionera Džajića, Marinković i Cvetkovića sprovedena je istraga zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja protivpravno prisvojili 5,1 milion nemačkih maraka u vezi s transferom fudbalera tog kluba Gorana Drulića u španski Real Saragosu.

Sud je u ponedeljak proširio istragu protiv Džajića i Marinkovića, zbog sumnje da su od transfera Nemanje Vidića u moskovski Spartak protivpravno prisvojili dva miliona evra.

Džajić, Cvetković i Marinković uhapšeni su 5. februara, a pritvor im je već dva puta produžen za po 30 dana, kako je obrazloženo, zbog mogućeg uticanja na svedoke koji još nisu saslušani pred istražnim sudijom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vrhovni sud Srbije ukida pritvor Džajiću

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Apr.2008

Vrhovni sud Srbije objavio je danas da je uvažio žalbu branioca Dragana Džajića i ukinuo rje&scaron;enje Okružnog suda u Beogradu, kojim je nekada&scaron;njem predsjedniku nogometnog kluba Crvena zvezda, ali i njegovim suradnicima Vladimiru Cvetković ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.