VSS odbio 630 prigovora sudija, 98 usvojeno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Maj.2012, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VSS odbio 630 prigovora sudija, 98 usvojeno

BEOGRAD -

Visoki savet sudstva (VSS) usvojio je 98 i odbio 630 prigovora neizabranih sudija u Postupku preispitivanja odluka prvog sastava Saveta o prestanku sudijske dužnosti.

VSS je danas saopštio da je završio sa odlučivanjem o prigovorima neizabranih sudija, te da je u tom postupku doneo odluku o 752 prigovora, od kojih je 98 usvojeno, 630 odbijeno, šest odbačeno i 11 osnovano.

Postupak je obustavljen u šest predmeta, a u jednom predmetu je utvrđen prestanak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sudijske dužnosti podnosioca prigovora.

U saopštenju se navodi da je postupak preispitivanja sproveden javno i transparentno i da su ročištima pred Komisijama prisustvovali predstavnici Evropske komisije, OEBS-a, mediji i stručna javnost.

Na sednicama Visokog saveta sudstva na kojima se odlučivalo o prigovorima neizabranih sudija prisustvovali su posmatrači Evropske komisije.

Odluka Saveta nije konačna i neizabrane sudije imaju pravo na žalbu Ustavnom sudu i zaštitu svojih prava, i kao i ostali građani Republike Srbije mogu ih ostvariti i pred Međunarodnim sudom za ljudska prava u Strazburu, piše u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Visoki savet sudstva usvojio prigovore 98 neizabranih sudija

Izvor: Blic, 31.Maj.2012

Visoki savet sudstva saopštio je danas da je završio odlučivanje o prigovorima neizabranih sudija u postupku preispitivanja odluka prvog sastava tog saveta o prestanku sudijske dužnosti 2009. godine i usvojio 98 prigovora sudija koje će biti vraćene na posao. ..Odluka Saveta nije konačna i neizabrane...

Nastavak na Blic...

Visoki savet prihvatio 98 prigovora sudija

Izvor: Mondo, 31.Maj.2012

Na na kojima se odlučivalo o prigovorima neizabranih sudija prisustvovali su posmatrači Evropske komisije, OEBS, mediji, stručna javnost, kažu iz VSS.

Nastavak na Mondo...

VSS odbio 680 prigovora sudija

Izvor: B92, 01.Jun.2012, 00:45

Beograd -- Visoki savet sudstva odbio je 630, usvojio 98, a odbacio šest prigovora neizabranih sudija, piše "Politika"...Postupak revizije odluka prvog saziva VSS za nereizabrane sudije je okončan...Od 20. jula 2011. godine, kada je počeo postupak preispitivanja, do 30. maja 2012. godine, kada je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.