VIDEO: Hapšenje i zaplena Sezanove slike

Izvor: Vesti-online.com, 13.Apr.2012, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Hapšenje i zaplena Sezanove slike

Britanski list "Dejli mejl" objavio je na svom sajtu snimak hapšenja osumnjičenih za krađu umetničke slike "Dečak u crvenom kaputu" Pola Sezana, vredne 100 miliona evra.

Na snimku se vidi kako policija ulazi u polu-završeni objekat, a jednog osumnjičenog hapse tako što izvlače iz crnog "renoa". U sledećem trenutku taj isti "reno" je, izgleda, već u policiji a pregledaju ga forenzičari.

Video prikazuje kako forenzičar, kao da zna gde se slika nalazi, otvara >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << gepek, skida "nebo" automobila i uz pomoć policajaca vadi platno umotano u pak papir.

Prilikom hapšenja četvorice osumnjičenih za krađu čuvene slike pored platna, zaplenjeno je i milion i po milion evra, 60.000 franaka i četiri vozila.

Sezanova slika "Dečak u crvenom kaputu" ukradena je 10. februara 2008. iz muzeja u Cirihu zajedno sa još tri rada Monea, Degaa i Van Goga. Bila je to najveća krađa umetnina u istoriji Švajcarske, a pretpostavlja se i cele Evrope. Izvela su je, kako su saopštili iz ciriškog muzeja "E.G. Birle", trojica maskiranih muškaraca, koja su umetnine odneli u automobilu bele boje i koji su govorili "nemački jezik sa slovenskim akcentom".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.