Uzrok smrti dečaka u beogradskom vrtiću još nepoznat

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Feb.2016, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uzrok smrti dečaka u beogradskom vrtiću još nepoznat

Nalazi obdukcije koji bi trebalo da pokažu uzrok iznenadne smrti dvogodišnjeg dečaka u jednom beogradskom vrtiću još nisu završeni, a čim budu gotovi biće predočeni porodici i javnosti, prenela je jutros Radio-televizija Srbije.

Dvogodišnji dečak nije se juče probudio u vrtiću, a reanimaciju su pokušale i medicinske sestre u toj ustanovi i lekari Dečije univerzitetske klinike u Tiršovoj.

Pedijatar u toj klinici Snežana Rsovac rekla je za RTS da postoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << različiti faktori koji mogu dovesti do iznenadne smrti deteta, uključujući skrivene zdravstvene simptome, ili gušenje u snu.

"Razlog iznenadne smrti kod dece koja nisu imala evidentne zdravstvene probleme često ostane nerazjašnjen. U malom broju slučajeva mi uspemo da dokažemo šta je razlog takvog ishoda", kazala je Rsovac.

Prema njenim rečima polovina dece koju je zadesila iznenadna smrt imala je neki skriveni rizičan faktor koji nije bio poznat.

Ona je dodala da sindrom iznenadne smrti nije redak, ali da se češće javlja kod odojčadi, dece mlađe od godinu dana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.