Uvodi se nadzor bivših zatvorenika

Izvor: B92, 28.Jun.2010, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uvodi se nadzor bivših zatvorenika

Beograd -- U zatvorima u Srbiji, za nešto više od mesec dana, počeće da se primenjuje sistem elektronskog nadzora osuđenika nakon odsluženja kazne, kaže Slobodan Homen.

Nakon što odsluži kaznu, osuđenik, po odluci suda, dobija narukvicu koja daje uvid u njegovo kretanje.

Od septembra sistem bi trebalo da bude potpuno funkcionalan, rekao je gostujući u Kažiprstu državni sekretar u Ministarstvu pravde, Slobodan Homen.

"Naš je stav da svi silovatelji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ubuduće, posebno višestruki povratnici monstrumi, kad odsluže kaznu da su dužni da nose narukvicu. Vi imate na jednom monitoru gde se kreće ta osoba i onog momenta kad izađe iz tog kretanja, policija automatski reaguje. I to jeste način prevencije, ne u onom smislu da se to ne desi, nego da se ne ponovi. Što se tiče hemijske kastracije, ona dolazi u obzir, ali može biti samo dobrovoljna, ne možete na silu da ga kastrirate”, rekao je Homen.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Silovatelji će nositi elektronske narukvice

Izvor: S media, 28.Jun.2010

Državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen najavio je da će svi silovatelji, a posebno višestruki povratnici, kada odsluže zatvorsku kaznu biti dužni da nose elektronske narukvice, kako bi se u svakom trenutku pratilo njihovo kretanje. ..Ovaj sistem prevencije počeće da funkcioniše...

Nastavak na S media...

Elektronski nadzor za bivše zatvorenike

Izvor: Istinomer.rs, 28.Jun.2010

"U zatvorima u Srbiji, za nešto više od mesec dana, počeće da se primenjuje sistem elektronskog nadzora osuđenika nakon odsluženja kazne." Nakon serije silovanja i ubistava u poslednjih nekoliko meseci koja su najčešće izvršili povratnici, država...

Nastavak na Istinomer.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.