Izvor: B92, 10.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Utvrditi odgovornosti za zagađenje

Novi Bečej -- Predsednik opštine Novi Bečej Milivoj Vrebalov traži da se utvrdi ko je odgovoran za nedavno zagađenje reke Tise.

On je zatražio da se počinioci najstrože kazne. Prema najnovijim pokazateljima, samo u Novom Bečeju izvađeno je više od 35 tona uginule ribe, najviše riblje mlađi, ali i somova težih i više od 50 kilograma.

"Opština Novi Bečej uložila je do sada ogromne napore i sredstva za obezbeđivanje zdrave pijaće vode, a ovakvi ekscesi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predstavljaju sebične interese pojedinaca koje treba sankcionisati i potrebno je preduzeti mere prevencije kako se ne bismo uvek bavili otklanjanjem posledica", poručio je Vrebalov.

Akcija vađenja uginule ribe, u kojoj su učestvovali Ribolovački savez Vojvodine, nadležne inspekcijske službe opštinske uprave Novi Bečej, mesna zajednica Novi Bečej, JP Komunalac Novi Bečej i Otpadna privreda Brantner, trajala je više dana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.