Uspešna akcija Slatkiš za mog drugara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Dec.2018, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspešna akcija "Slatkiš za mog drugara"

Jedna tona slatkiša obradovala je mališane iz Svratišta za decu ulice, Udruženje "Ljubav, vera nada", Sigurnu dečiju kući i Onkološko odeljenje Dečje bolnice, u sada već tradicionalnoj humanitarnoj akciji Radio- televizije Vojvodine "Slatkiš za mog drugara".

Da naše malo nekome znači najviše možda već zvuči kao floskula, ali Radio-televizija Vojvodine već dvanestu godinu zaredom pokazuje da to nije tako u akciji naziva "Slatkiš za mog drugara".

"Svi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zajedno jednostavno pokušavamo da nasmejemo tu decu, i eto bar neke nade unesemo u živote da mislimo na njih i da smo tu ako im budemo trebali", kazala je Nevena Vrtulek, organizatorka akcije "Slatkiš za mog drugara".

Slatkiši su najviše usrećili mališane koje u vreme praznika nema ko da obraduje ili one koji će novodišnju noć provesti u bolničkoj postelji.

"Vi sami znate da svaki poklončić ili pažnja ovakvoj deci nadu da su sigurni da neko misli o njima, da nisu napušteni, uz profesionalce u ovom poslu, koji se trude da im maksimalno pomognu u iznalaženju boljeg rešenja za njihov dalji život", Branko Zelenbaba, rukovodilac prihvatilišta za decu i mlade Socijalnog rada.

Tona slatkiša koja je prikpljena za svu ovu decu ne može da promeni mnogo toga, ali nas svkako podseća na to da treba da budemo tu jedni za druge. Ne samo tokom praznika, već i cele godine.

Sponzori akcije "Slatkiš za mog drugara" su Restoran „Maksim" Novi Sad, Razvojni fond Vojvodine, Garancijski fond Vojvodine, Razvojna agencija Vojvodine, Kompanija 'Tisenkrup' Inđija, Kompanija "Pre-print" Novi Sad, Novosadska Produktna berza, Vinarija "Gaston", Neštin, Društvo trgovaca Novog Sada, OŠ Svetozar Marković - Toza, Novi Sad, OŠ Miloš Crnjanski, Novi Sad i Udruženje "Todo tango", Novi Sad.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.