Uskoro protiv krijumčara sa severa Kosmeta

Izvor: Vesti-online.com, 06.Feb.2011, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro protiv krijumčara sa severa Kosmeta

Komandant Kfora, general Erhard Biler izjavio je da je prikupljeno mnogo informacija o nasilnim grupama na severu Kosmeta koje se bave krijumčarenjem i da će uskoro uslediti konkretne mere i rezultati.

"Međutim, istraga i hapšenja su u prvom redu dužnost policije i Euleksa, dok je Kfor tu da im pruži podršku”, rekao je Biler u intervjuu prištinskom listu “Zeri”.

Biler tvrdi da je "šverc na severu Kosova veoma raširen, da uključuje visok nivo kriminala >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i da šteti budžetu zemlje".

Nemački general kaže da je dokumenta Kfora na koje se pozivaju svetski mediji, pišući i o visokim političkim ličnosti na Kosmetu uključenim navodno u  kriminal, zločine i podzemlje, godinama bilo moguće naći na Internetu.

Za neka dokumenta, dospela u medije, Kfor je pokrenuo unutrašnju istragu, a Biler kaže da je za nju potrebno vreme i da želi da mirno da sačeka ishod istrage.

Britanski list "Gardijan" objavio je nedavno tajne izveštaje američkih obaveštajaca pri Kforu iz 2004. godine, u kojima je aktuelni prištinski premijer Hašim Tači opisan kao "jedan od ključnih igrača" organizovanog kriminala na Kosovu i navedeno da značajno mesto zauzima i Džavit Haliti "Zeka", visoki funkcioner Tačijeve stranke.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Biler: Uskoro mere protiv krijumčarenja na severu Kosova

Izvor: Blic, 07.Feb.2011, 01:50

PRIŠTINA - Komandant Kfora, general Erhard Biler izjavio je da je prikupljeno mnogo informacija o nasilnim grupama na severu Kosova koje se bave krijumčarenjem i da će uskoro uslediti konkretne mere i rezultati..."Međutim, istraga i hapšenja su u prvom redu dužnost policije i Euleksa, dok..je Kfor...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.