Ukinuta presuda napadačima na Teofila Pančića

Izvor: S media, 18.Maj.2011, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinuta presuda napadačima na Teofila Pančića

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom su na po tri meseca zatvora zbog napada na novinara Teofila Pančića osudjeni Miloš Mladenović i Danilo Žuža. Teofil Pančić izjavio da je ukinuta loša presuda, ali da mu nije jasan motiv ukidanja presude. Apelacioni sud naložio je i novo sudjenje.

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom su Miloš Mladenović i Danilo Žuža osudjeni na po tri meseca zatvora zbog napada >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na novinara nedeljnika Vreme Teofila Pančića.

Novinar nedeljnika "Vreme" Teofil Pančić izjavio je danas da je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo "lošu presudu" kojom su Miloš Mladenović i Danilo Žuža osudjeni na po tri meseca zatvora jer su ga tukli u autobusu, ali da mu nije jasan motiv za ukidanje presude.

"Još mi nije jasno da li je Apelacioni sud video problem sa presudom koji vidim ja, a to je da prvostepena presuda apsolutno nije uzimala u obzir moje novinarsko svojstvo, nego je zapravo kupila priču napadača da su me oni napali potpuno slučajno. Za mene nije sporno ukidanje presude kao takvo, ali je sporan motiv, dakle, da li je motiv da se utvrdi prava istina ili je motiv da se čak i tako slaba presuda dodatno obesnaži", rekao je Pančić agenciji Beta.

"Po oceni Apelacionog suda, Prvi osnovni sud u Beogradu nije tokom postupka pouzdano zaključio da su Mladenović i Žuža znali da napadju novinara Teofila Pančića, kao i da li je motiv njihovog napada na oštećenog njegovo svojstvo novinara ili eventualno neslaganje okrivljenih sa sadržinom njegovih objavljenih tekstova, a zbog čega se prvostepena presuda nije mogla ispitati u delu odluke o krivičnoj sankciji", piše u saopštenju Apelacionog suda.

Tri meseca za napad na Teofila

Optužni predlog za napad na Pančića

Ne bi tukli Pančića, ali bi ga strpali u zatvor

Taj sud je ukinuo prvostepenu presudu Prvog osnovnog suda zbog bitnih povreda krivičnog postupka, jer su u toj presudi izostali razlozi "o odlučnim činjenicama i odgovarajuće objašnjenje u pogledu okolnosti koje su od značaja za krivičnu sankciju".

Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je 21. septembra 2010. godine na po tri meseca zatvora Mladenovića i Žužu zbog napada na Pančića.

Mladenović i Žuža su osudjeni za kvivično delo nasilničko ponašanje i njima je ukinut pritvor i zamenjen za meru zabrane napuštanja boravka, a izrečena im je i mera zabrane prilaska oštećenom Pančiću na udaljenost bližu od 100 metara.

Mladenović i Žuža su 24. jula 2010. godine oko 23 sata u Zemunu u autobusu javnog prevoza na liniji 83, po prethodnom dogovoru napali Pančića i udarali ga šipkom i rukama.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.