Uhvaćen begunac iz grupe krijumčara ljudi

Izvor: S media, 29.Jul.2009, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhvaćen begunac iz grupe krijumčara ljudi

Pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su Fatmira Arifija (1984.) iz Končulja, člana medjunarodne grupe koja je ilegalno prebacivala albanske i turske državljane u zemlje Evropske unije, saopštila je služba za informisanje MUP-a Srbije.

Fatmir Arifi bio je u bekstvu, a uhapšen je na području Beograda, bez ličnih dokumenata, dok se pripremao za ilegalan prelazak granice i odlazak u Austriju. Policija je kod njega pronašla 1.800 evra, namenjenih za ilegalno prebacivanje, dodaje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << se u saopštenju.

Prema navodima policije, Arifi je na području Gnjilana prihvatao ilegalne migrante i organizovao njihov prelazak preko administrativne linije Srbije i Kosova i Metohije do mesta Končulj, a zatim i prevoz do Beograda, gde su ih preuzimali drugi clanovi kriminalne grupe.

Uhapšena su 24 člana medjunarodne kriminalne grupe krijumčara ljudi, a 12 je uhapšeno u Srbiji, u akciji koja je izvedena 15. jula, nakon šest meseci intenzivnog policijskog rada i medjunarodne policijske saradnje SECI Centra u Bukureštu i Interpola.

Kao organizatora grupe koja je učestvovala u krijumčarenju ljudi, najveće na području Balkana, policija je označila Dželala Sulejmanija (1970) koji je takodje uhapšen.

Reč je o jednoj od najorganizovanijih kriminalnih grupa na području Balkana koja je do sada na teritoriju Evropske unije prokrijumčarila više od 60 albanskih državljana i zaradila od 200.000 do 300.000 evra, navela je policija.

Arifi je priveden istražnom sudiji Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.