Uhapsili ubice sedam godina posle zločina

Izvor: Blic, 30.Maj.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapsili ubice sedam godina posle zločina

Sedam godina posle ubistva Nikole Raičevića i bivšeg policajca Dragoljuba Pantelića u obućarskoj radnji „Čarli" na Novom naselju, novosadska policija uhapsila je njihove ubice. Zbog sumnje da su 22. marta 2001. godine počinili ovo ubistvo, uhapšeni su Kotoranin Anđelko Vidić (29), sa boravištem u Novom Sadu i Dragan Milošić (34) iz Novog Sada. Pored njih uhapšen je i Vladimir Jovanović iz Inđije, osumnjičen da im je pomogao u razbojništvu koje se završilo dvostrukim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ubistvom. Sva trojica će u toku dana biti privedena istražnom sudiji.

Ideja o razbojništvu u obućarskoj radnji „Čarli" potekla je od Milošića koji je u to vreme živeo u blizini pomenutog lokala na Novom naselju, čiji je vlasnik bio pokojni Raičević. Kako tvrde u policiji, Raičević se nije bavio samo prodajom obuće već je trgovao i devizama, što je bila javna tajna. Upravo zbog te informacije Milošić je isplanirao razbojništvo, uveren da žrtva u prodavnici drži preko 10.000 tadašnjih nemačkih maraka. Razbojništvo je bilo planirano par nedelja unapred, a u međuvremenu Milošić je posmatrao kretanje vlsnika kao i mušterija koje su većinom dolazile da bi zamenile devize. Napokon, Milošić je odredio 22. mart za dan kada će upasti u lokal i opljačkati ga. Za nabavku oružja bio je zadužen osumnjičeni Jovanović, koji je par dana pre razbojništva nabavio pištolj „CZ 99" i dao ga Milošiću. Spornog dana u prodavnicu „Čarli" neposredno pre razbojništva svratio je i bivši policajac Dragoljub Pantelić. Sa sobom je doneo torbu sa novcem jedne novosadske banke koji je kod Raičevića trebalo da zameni u devize. Par minuta posle 14 sati, u lokal su upali Vidić i Jovanović. Prema rečima policije, vlasnik i policajac se nisu uplašili pištolja koji je Vidić držao u rukama, već su pružili otpor dvojici razbojnika. Nakon kraćeg fizičkog obračuna koji je usledio, osumnjičeni je upotrebio oružje i ispalio tri hica. Sa dva metka ubio je obe žrtve, kojima je ciljao pravo u glavu. Treći hitac je završio u plafonu. Za sve to vreme treći osumnjičeni Jovanović je čuvao stražu na obližnjem Bulevaru Jovana Dučića. Nakon razbojništva, Jovanović je otišao na svoju stranu, a Vidić i Milošić su uzeli taksi kojim su se odvezli do stana zajedničke prijateljice na Bulevaru cara Lazara. Na terasi stana zapalili su dokumenta, lične karte i bankovne kartice koje je ubijeni Pantelić doneo sa sobom u prodavnicu. Razbojnici su u tom stanu podelili plen u visini od 3.000 maraka, koje su pronašli u kartonskoj kutiji u lokalu. Od tada, izgubio im se svaki trag. U toku narednih sedam godina policija je saslušala više stotina osoba koje su mogle da imaju veze sa ovim zločinom. Međutim, istraga je tapkala u mestu sve do četvrtka ujutru, kada je Milošić uhapšen. Njega je policija uhapsila neposredno nakon što je učestvovao u kupoprodaji narkotika na Klisi. Ubrzo, pala su i druga dva osumnjičena. Vidić je uhapšen u Novom Sadu, a Jovanović u svojoj kući u Beški.

Mada će osumnjičeni tokom dana biti privedeni na saslušanje istražnom sudiji, policija će nastaviti sa daljim operativnim radom, jer se ne isključuje mogućnost da su počinili još krivičnih dela. Prema nezvaničnim saznanjima „Blica" postoji mogućnost da će novosadska policija uhapsiti još osoba koje su identifikovane kao saradnici ove trojke.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dvostruko ubistvo - ruka pravde posle 7 godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2008

NOVI SAD - Novosadska policija je posle više od sedam godina rada rasvetlila dvostruko teško ubistvo koje se dogodilo 22. marta 2001. u Novom Sadu, kada su u obućarskoj radnji ubijeni Nikola Raičević i Dragoljub Pantelić, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije...Policija je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Posle sedam godina istrage uhvaćene novosadske ubice!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2008

NOVI SAD - Policija je danas saopštila da je u Novom Sadu posle više od sedam godina operativnog rada, uhapsila trojicu osumnjičenih za dvostruko ubistvo i razbojništvo u obućarskoj radnji u tom gradu...U saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova navodi se da su za teško ubistvo osumnjičeni...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.