Uhapšeno troje zbog utaje skoro 10 miliona dinara

Izvor: Press, 27.Okt.2010, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno troje zbog utaje skoro 10 miliona dinara

Policija je uhapsila tri osobe zbog sumnje da su utajile 10 miliona dinara. Privedeni su Vukašin Popović (28), direktor preduzeća „Profit sistem" iz Beograda, Jasminka Stepanov (40), zamenik direktora preduzeća „Stepanov" iz Sremske Mitrovice, i Milan Andrić (49), direktor preduzeća „Termotehna" iz Beograda - saopštila je policija
Krivičnom prijavom biće obuhvaćen i Svetislav Pavlić (22), direktor preduzeća „Psoj" iz Slovenije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << koje je osnivač preduzeća „Profit sistem" iz Beograda, koji je trenutno nedostupan policiji.
- Osumnjičeni Jasminka Stepanov i Andrić su od 10. jula 2009. do 3. februara 2010. ispred svojih preduzeća sačinili nekoliko lažnih ugovora i računa o obavljanju fiktivnih usluga građevinskih radova preduzeću „Profit sistem". Njih je Popović prikazao u svom knjigovodstvu i podneo poreske prijave neistinitog sadržaja, na osnovu kojih je ostvario pravo na odbitak prethodnog PDV-a. Na taj način izbegnuto je plaćanje prihoda od 9,5 miliona dinara, za koliko je oštećen budžet - navodi se u saopštenju.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.