Uhapšeno još 7 narko-dilera!

Izvor: Press, 18.Jun.2010, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno još 7 narko-dilera!

Međunarodni lanac trgovine narkoticima presečen kada su dva kurira uhapšena sa 500 grama heroina na graničnom prelazu Batrovci U nastavku akcije „Morava" policija je presekla međunarodni lanac trgovine narkoticima i uhapsila sedam osoba iz Skoplja, Leskovca i Priboja. Narko-grupa je razbijena nakon što su dva kurira uhapšena na graničnom prelazu Batrovci sa 500 grama heroina.Kako je saopštio MUP, hapšenje su izveli inspektori SBPOK-a >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u saradnji sa leskovačkom policijom i tužilaštvom. Uhapšeni su Erik Ahmetović (28) i Edin Liman (19) iz Skoplja, Anes Bajramović (25) iz Priboja, Bojan Stojanović (37), zvani Brendi, Ljubiša Stanković (46), zvani Macan, Branko Spasić (33), zvani Bane Kik-Bokser, i Mile Kuzmanović (32), svi iz Leskovca.
Načelnik leskovačke policije Dejan Radenković potvrdio je za Press da je akcija dugo pripremana i da su osumnjičeni praćeni tri meseca.
- Još sredinom maja uhapsili smo osobu koja je bila povezana sa ovom grupom, a onda je trebalo samo sklopiti ostale kockice. Lanac je presečen hapšenjem dva kurira na graničnom prelazu Batrovci, kada su pokušali da iz Srbije u Hrvatsku prokrijumčare 500 grama heroina - kaže Radenković.
Na prelazu Batrovci uhapšeni su Edin Liman i Anes Bajramović, koji su u putnim torbama i neseserima švercovali pola kilograma heroina. Heroin je bio sakriven u bocama gela za brijanje i dezodoransu, a torbe su se nalazile u boksu autobusa koji je saobraćao na relaciji Skoplje - Rijeka.
Prema saznanju Pressa, osumnjičeni su na saslušanju, posle kraćeg ćutanja, priznali dela koja im se stavljaju na teret.
- Prvo su negirali, ali kada smo im pokazali dokazni materijal i ukrstili izjave, počeli su sami da objašnjavaju ko je nabavljao drogu, odakle i kako je ona od Skoplja, preko juga Srbije, odlazila za Hrvatsko primorje - kaže naš sagovornik iz leskovačkog tužilaštva.
Ahmatović je, kako saznajemo, drogu nabavljao na području Makedonije i potom je sam, ili preko posrednika Bajramovića i Limana, prenosio naručiocima u Leskovcu - Stojanoviću i Stankoviću, kao i naručiocima sa područja Hrvatske. U distribuciji droge u Leskovcu bili su uključeni i Kuzmanović i Tasić.
Inače, poslednju deceniju Leskovac je često pominjan kao raskrsnica puteva droge. Droga je uglavnom stizala iz sela Veliki Trnovac kod Bujanovca, i to putevima preko planine Kukavice, koja deli Jablanički i Pčinjski okrug. Deo koji je u Makedoniju stizao iz Turske distribuiran je prvo u okolinu Bujanovca, a ostatak su preuzimali leskovački dileri.   
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.