Uhapšeno 67 osoba, krivične prijave protiv 129

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2018, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno 67 osoba, krivične prijave protiv 129

U cilju suzbijanja opšteg kriminala, u više odvojenih akcija pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa nadležnim tužilaštvima uhapsili su 67 osoba, protiv 129 su podnete krivične prijave u redovnom postupku, dok je još osam osoba uhapšeno po prethodno raspisanim potragama.

U saopštenju MUP-a se navodi da je u akcijama oduzeto ukupno 83,1 kilogram droge, od čega je 82,8 kilograma marihuane, oko 28,6 grama heroina, 79,5 grama kokaina, 116,4 grama amfetamina, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 179 komada tableta ekstazi.

Zbog posedovanja narkotika radi njihove dalje prodaje uhapšeno je 25 osoba, dok su protiv 58 osoba podnete krivične prijave u redovnom postupku.

MUP isitče da je jedan od akcenata u akcijama sprovedenim na teritorijama svih 27 policijskih uprava u Srbiji bio i na suzbijanju prodaje droge u neposrednoj blizini škola i školskim dvorištima.

Takođe, na teritoriji Beograda i Sombora otkrivene su dve laboratorije za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima.

U saopštenju MUP-a se ukazuje i da je policija u akcijama oduzela 13 puška, od čega dve poluautomatske, 10 pištolja i 287 komada municije različitog kalibra, a zbog nedozvoljenog posedovanja ili nošenja oružja uhapšeno je i zadržano osam osoba, dok su krivične prijave u redovnom postupku podnete su protiv 13.

Uhapšeno je i 20 izvršilaca krivičnih dela iz oblasti imovinskih delikata, dok su u redovnom postupku krivične prijave podnete protiv 42 osobe.

Svi oni se sumnjiče da su izvršili ukupno 235 krivičnih dela iz oblasti imovinskih delikata.

Osim krivičnih dela iz pomenutih oblasti, uhapšeni su i osumnjičeni, koji se terete da su izvršili krivična dela teška telesna povreda, ugrožavanje sigurnosti, nedozvoljene polne radnje, polno uznemiravanje, zlostavljanje i mučenje, nedozvoljen prelaz državne granice..., navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.