Uhapšeni zbog prevare teške 3,6 miliona dinara

Izvor: Večernje novosti, 06.Nov.2019, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni zbog prevare "teške" 3,6 miliona dinara

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su dve osobe zbog sumnje da su počinile krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti.Uhapšeni su Z.Ć. (53) i P.Đ. (51), lica koja su faktički upravljala Privrednim društvom „Dekom BM“ doo >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Despotovac, dok će, zbog pomaganja u istom krivičnom delu protiv četiri osobe biti podnete krivične prijave.PROČITAJTE JOŠ - Suđenje za polno uznemiravane: Jutka stigao u sud, ispred skup podrške Mariji LukićOni su, kako se sumnja, u periodu od jula do avgusta ove godine, doveli u zabludu odgovorna lica privrednih društava iz Kraljeva, Paraćina i Bora, da „Dekom MB“ isporuče betonsko gvožđe, gorivo i žicu za zavarivanje u iznosu od 3.643.363 dinara.Tu robu su, kako se sumnja, dalje prodavali ne evidentirajući je u poslovne knjige privrednog društva. Na taj način osumnjičeni su sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist u navedenom iznosu, za koliko su i oštetili ova privredna društva.Osumnjičeni Z.Ć. i P.Đ. su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prijepoljka utajila porez, oštetila državu za tri i po miliona dinara

Izvor: Večernje novosti, 06.Nov.2019

Sumnja se da je ona kao odgovorno lice jedne firme koja se bavi transportom pribavljala fiktivne račune za gorivo na osnovu kojih je uvećala troškove firme i izbegala plaćanje poreza na prihode Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prijepolju, u saradnji sa Poreskom...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.