Izvor: B92, 22.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni zbog krijumčarenja ljudi

Beograd -- Beogradska policija uhapsila tri osobe iz Novog Pazara i Tutina zbog krijumčarenja ljudi.

Kako je saopštio MUP Srbije, uhapšeni su Hajriz A. i Safet I. iz Novog Pazara i Fuad Dž. iz mesta Vrapče kod Tutina. Policija navodi da su uhapšeni u okolini Novog Pazara preuzeli devet državljana Albanije koji su ilegalno ušli u Srbiju i tri osobe albanske nacionalnosti sa Kosova, u nameri da ih prevezu do Beograda.

Tamo je trebalo da ih predaju drugoj grupi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << radi ilegalnog prebacivanja u Italiju preko Hrvatske. Hapšenje je izvršeno na autoputu Niš-Beograd, kod naplatne rampe Bubanj potok.

Šest punoletnih državljana Albanije kažnjeno je prekršajno zatvorom od 20 dana, zaštitnom merom udaljenja iz Srbije i zabranom dolaska u trajanju od dve godine, a tri maloletnika su smeštena u prihvatilište za strance radi povratka u zemlju porekla.

Uhapšeni su predati dežurnom istražnom sudiji Opštinskog suda u Beogradu, koji im je odredio pritvor od 30 dana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.