Izvor: Blic, 21.Feb.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni osumnjičeni za pljačku zlatara "Majdanpek"

Članovi kriminalne grupe, osumnjičeni da su u dva navrata pljačkali zlatare "Majdanpek" u Beogradu, kao i njihovi pomagači i preprodavci ukradenog zlata, su uhapšeni, saopštio je danas MUP.



Policajci iz Beograda i Kraljeva uhapsili su Marka (22) i Nikolu (25) Vojinovića i Milana Obradovića (22), iz Aranđelovca, Munira Sijarića (46) iz Novog Pazara i Mariju Zindović (22) iz Lazarevca.

Vojinovići i Obradović osumnjičeni su da su 14. februara ove >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godine, uz pretnju vatrenim oružjem, od radnice zlatare "Majdanpek" u Svetogorskoj ulici u Beogradu oduzeli zlatni nakit u vrednosti oko 8,7 miliona dinara, a Zindovićeva im je pomagala u izvršenju tog krivičnog dela. Oni su osumnjičeni i da su 15. marta 2008. godine, uz pretnju vatrenim oružjem, iz zlatare "Majdanpek" u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu oduzeli zlatni nakit u vrednosti oko šest miliona dinara.

"Osumnjičeni su lišeni slobode na izlazu iz Kraljeva, prilikom preuzimanja novca od prodatog nakita. Tada je u vozilu kojim je upravljao Marko Vojinović pronađen deo nakita iz navedenih zlatarskih radnji i novac u iznosu od oko 20.000 evra od prodaje ukradenog nakita" navedeno je u saopštenju.

Sijarić je osumnjičen da je od Obradovića i Vojinovića kupio oko šest kilograma zlatnog i srebrnog nakita, koji potiče iz pokradenih zlatarskih radnji, i distribuirao ga na teriotoriju Kosova i Metohije.

Ukupna materijalna šteta nastala izvršenjem ovih krivičnih dela iznosi oko 15 miliona dinara, navedeno je u saopštenju, uz napomenu da beogradska policija nastavlja rad na rasvetljavanju drugih krivičnih dela koja je izvršila ta kriminalna grupa.

Osumnjičeni će, nakon policijskog zadržavanja, biti privedeni dežurnom istražnom sudiji Okružnog suda u Beogradu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uhapšeni pljačkaši zlatare "Majdanpek"

Izvor: RTS, 21.Feb.2009

Uhapšeni članovi organizovane kriminalne grupe i njihovi pomagači osumnjičeni da su pljačkali prodavnice Zlatare "Majdanpek" u Beogradu, saopšteno je iz MUP-a. Ukupna materijalna šteta 15 miliona dinara...Pripadnici Policijske uprave Beograda i Kraljeva uhapsili su Vojinović Marka (22), Vojinović...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.